Jalkapallo

Top 10: Maailman kalleimmat jalkapalloilijat

27.10.2022. 23-vuotias PSG-tähti Kylian Mbappe ja Man Cityyn siirtynyt 22-vuotias Erling Haaland ovat omilla luvuillaan pelaajien markkina-arvoja arvioivan Transfermarkt-sivuston listauksessa. Ranskalaisen maailmanmestarin hintalappu on huimat 160 miljoonaa ja Haalandin 150 miljoonaa euroa.

Maailman kymmenen kalleimman futarin joukkoon mahtuu viisi pelimiestä Englannin Valioliigasta, kaksi Espanjasta sekä yksi Ranskasta, Italiasta ja Saksasta. Eniten pelaajia on Pep Guardiolan Manchester Citystä: kaksi kappaletta. 

Nuoret pelaajat ovat valokeilassa myös kärkikaksikon takana, sillä kolmannella sijalla majailee maailman eliittiin viime kaudella noussut Real Madridin Vinicius Junior (120 milj. euroa) ja neljäntenä Barcelonan keskikentän maestrona operoiva 19-vuotias Pedri (90 milj. euroa).

Miksei Lionel ole messissä?

PSG:ssä vahvaa kautta pelaava Lionel Messi, 35, on pudonnut listalta pois. Syyksi on helppo päätellä pelaajan ikä: pelivuosia ei ole enää liiaksi jäljellä. Valitettavasti. Argentiinalainen on 50 miljoonan arvollaan sijalla 101.

37-vuotias Cristiano Ronaldo on edelleen yksi lajin parhaista maalintekijöistä, mutta ei mahdu lähellekään kärkisijoja. Sivuston mukaan lusitaanin arvo on 20 miljoonaa euroa, mikä oikeuttaa sijoille tavallisten kuolevaisten joukossa. Portugalin sisäisessäkin arvolistauksessa CR7 on vasta sijalla 24.

Top 10: maailman arvokkaimmat pelaajat


Vain uusille asiakkaille.

Lisäjännitystä päivään?


Kanuuna ja testattu? Katso kaikki tarjoukset

–Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja