Koripallo

Susijengi aloittaa Euroopan valloituksen D-lohkosta

31.8.2022. Suomen koripallomaajoukkue aloittaa matkansa EM-kisoissa perjantaina Israelia vastaan. Hype Susijengin ympärillä on valtava ja joukkue on Lauri Markkasen johdolla valmis Euroopan valloitukseen. Lue ennakko Suomen D-lohkosta alta ja koppaa ilmaisveto ilman kierrätysehtoja!


Ennakko: Susijengi EM-kisoissa 2022

Torstaina alkavat koripallon EM-kisat oli alunperin määrä pelata syksyllä 2021, mutta koronan takia kisat siirrettiin syksylle 2022. Alkulohkovaihe alkaa torstaina 1. syyskuuta ja finaali pelataan sunnuntaina 18. syyskuuta. Kisojen isäntämaina toimivat Saksa, Tshekki, Georgia ja Italia. Susijengi pelaa alkulohkovaiheensa Prahassa ja kisojen pudotuspelit sekä finaali pelataan Berliinissä.

Suomi on asetettu kisoissa D-lohkoon yhdessä Tshekin, Israelin, Serbian, Puolan ja Hollannin kanssa. Serbia on lohkon ylivoimainen ennakkosuosikki ja koko turnauksen suurin mestarisuosikki yhdessä Slovenian kanssa. Suomi kohtaa NBA-tähti Nikola Jokicin johtaman Serbian maanantaina 5. syyskuuta.

Kuuden joukkueen lohkosta pudotuspeleihin selviää neljä parasta maata. Tshekki on ennakkoon D-lohkon toiseksi kovin joukkue ja Suomi taistelee kolmannesta sijasta yhdessä Israelin kanssa. Tätä edellä mainittua nelikkoa haastaa kovasti Puola. Hollantia voidaan ennakkoon pitää lohkon heittopussina. 

Tshekkiä vastaan Susijengi on hävinnyt kaikki viisi edellistä kohtaamistaan ja edellinen voitto on vuodelta 2013. Israelia vastaan Suomi otti erittäin ison päänahan viime viikolla Nokia Areenalla. Susijengi puolusti kyseisessä ottelussa erittäin hyvin ja voitto irtosi pistein 79-73. Puolan Suomi on onnistunut kaatamaan kahdesti peräkkäin vuosina 2016 ja 2017. 

Suomen vähimmäistavoite kisoissa on selvitä pudotuspeleihin, mutta tavoitteen täyttyessä mikä tahansa on mahdollista aina puolivälieräpaikkaan saakka. Viimeisimmissä EM-kisoissa 2017 Susijengi oli kotiyleisön edessä kovan alkulohkon toinen ja putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Italialle. 

Susijengi pääsee arvoturnaukseen suurimman supertähtensä Lauri Markkasen johdolla. Suomen peli kulkee pitkälti Markkasen kautta, mutta hänen ympärillään suuri rooli on niin ikään Miika Jantusella, Edon Maxhunilla ja Sasu Salinilla. Vaihtopenkiltä parketille hyppäävät muun muassa viimeisiin arvokisoihinsa osallistuvat kapteeni Shawn Huff ja kokenut Petteri Koponen

Susijengi selvitti hiljattain tiensä sensaatiomaisesti vuoden 2024 MM-kisoihin. Tämä joukkue on mennyt viime ajat voitosta voittoon ja se lähtee turnaukseen isona mustana hevosena.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja