Broidin spesiaalit

Uutta! Nappaa 1OO ilmaiskierrosta ilman kierrätystä

Nopeampi on heittämällä vuoden 2024 kovin uutuus – nappaa peräti 1OO ilmaiskierrosta vain 1O euron pikatalletuksella. Voitoilla ei kierrätysehtoja! Katso peliohjeet alta ja hyödynnä Broidin huima erikoistarjous nyt.

Näin homma toimii

  1. Avaa pelitili
  2. Talleta vähintään 1O euroa
  3. Saat 1OO ilmaiskierrosta ilman kierrätysehtoja!

Psst! Lisäksi saat vedonlyöntiin 1O euron ilmaisvedon.


Nopeamman tarjous jo käytetty? Katso muut huipputarjoukset täältä

Broidi.com on urheilun ja pelaamisen olohuone

Valioliigaennakko 2023-24: Man City jälleen suurin mestarisuosikki

1.8.2023. Uusi Valioliigakausi pärähtää käyntiin perjantaina 11. elokuuta. Tässä artikkelissa käydään läpi odotetun kauden ennakkoasetelmat ja laitetaan joukkueet paremmuusjärjestykseen.

1. Manchester City

Manchesterin sininen puoli hallitsi viime kaudella koko Eurooppaa. Pep Guardiolan tähtisikermä voitti viime kaudella Valioliigan, Mestarien liigan ja FA Cupin. Ylivoimainen nippu lähtee myös tulevaan kauteen suurimpana mestarisuosikkina.

Viime kaudella huippuiskuun päässyt Ilkay Gundogan siirtyi mestaruusjuhlien jälkeen FC Barcelonaan. Lisäksi Bernardo Silva on ollut vahvasti huhuissa Saudi-Arabian suuntaan. Laituri Riyad Mahrez siirtyi jo Al-Ahliin. Mateo Kovacic on Cityn merkittävin hankinta, jonka lisäksi Josko Gvardiol on lähellä siirtoa taivaansinisiin.

Norjalainen monsteri Erling Haaland voitti viime kaudella Valioliigan maalipörssin 36 maalilla ja löi sarjan yhden kauden maaliennätyksen uusiksi. Cityn mestaruuden tiellä voi olla ainoastaan motivaation puute menestyskauden jälkeen. Manchester City on voittanut viisi sarjan kuudesta edellisestä mestaruudesta.

2. Liverpool

Liverpoolin viime kausi oli valtava pettymys. Joukkue jäi sarjassa viidenneksi todella heikon alkukauden johdosta. Keväällä Liverpoolin pelaaminen alkoi palautua tutulle tasolleen ja viimeisen 20 ottelun otannalla joukkue oli sarjan paras Cityn jälkeen.

Liverpoolin viime kauden suurin heikkous oli keskikenttäpelaajat, joista juostiin jatkuvasti ohi. Kesällä seura on lyönyt tälle pelipaikalle yli 100 miljoonaa Dominik Szoboszlaihin ja Alexis Mac Allisteriin. Myös lisää voi olla tulossa, sillä Fabinho ja Henderson ovat matkalla Lähi-Itään.

Päävalmentaja Jurgen Kloppin Liverpool tietää, mitä Cityn kaataminen vaatii, sillä he onnistuivat kyseisessä tehtävässä kaudella 2019-20. Mohamed Salah on edelleen yksi maailman parhaista pelaajista ja Trent Alexander-Arnoldista nähtiin keväällä uusi ulottuvuus. Liverpool palaa vahvempana takaisin kärkikamppailuun.

3. Arsenal

Arsenalin viime kausi oli kevään sulamisesta huolimatta onnistunut. Arsenal oli todella pitkään mestaruudessa kiinni, mutta viimeisillä metreillä nuori lontoolaisjoukkue mureni paineen alla ja City marssi ohi. Mikel Artetan joukkue pyrkii nyt vakiinnuttamaan paikkansa sarjan kärjessä.

Arsenal on käyttänyt kesällä hankintoihin reilusti yli 200 miljoonaa euroa ja seura on pelaajistoltaan maailman arvokkain. Joukkueen kokoonpanoa katsellessa on suuri yllätys, mikäli seura ei voita Valioliigan mestaruutta seuraavan kolmen vuoden sisällä. Arsenal hankki hyökkäykseen Kai Havertzin, keskikentälle Declan Ricen ja puolustukseen Jurrien Timberin.

Tähän kun lisätään vielä viime kaudella säkenöineet Bukayo SakaGabriel MartinelliMartin Odegaard ja Aaron Ramsdale niin paketti on valmis. Nuoren joukkueen henkinen kantti on jälleen suurin kysymysmerkki kevättä kohden mentäessä.

4. Manchester United

Manchester Unitedissa Erik Ten Haagin aikakausi alkoi sarjan kolmannella sijalla ja liigacupin voitolla. United on erittäin laadukas joukkue, mutta Valioliigassa kilpailu on päätä huimaavaa. Kolmen kärki pääsee muilta karkuun.

United on käyttänyt kesällä yli 100 miljoonaa euroa keskikenttäpelaaja Mason Mountiin ja uuteen maalivahtiin Andre Onanaan. Espanjalainen David De Gea torjui paholaisissa kaudesta 2011-12 lähtien, mutta nyt palloja torjuu viime kaudella Interin Mestarien liigan finaaliin vienyt Onana.

United hankki hiljattain riveihinsä uuden hyökkääjän Rasmus Hojlundin. 20-vuotias tanskalainen superlupaus iski viime kaudella Serie A:ssa Atalantassa yhdeksän maalia. Hän kuritti viime keväänä Suomea EM-karsinnoissa kolmella maalilla.

Marcus Rashfordilta ja uudelta kapteenilta Bruno Fernandesilta vaaditaan taas urotekoja, jotta United menestyisi.

5. Newcastle

Newcastle oli viime kauden sensaatio päästessään sarjassa sijalle neljä. Tuleva kaudella intohimoiset kannattajat saavat nauttia joukkueestaan Mestarien liigassa. Päävalmentaja Eddie Howella on pelisysteemi hienosti hallussa ja seura pysyy myös tulevalla kaudella “isojen” perässä.

Myös Newcastle on käyttänyt kesällä yli 100 miljoonaa euroa hankintoihin. Sandro Tonali tulee pyörittämään joukkueen keskikenttää AC Milanista ja Harvey Barnes tuo Leicesteristä sähäkkyyttä yläkertaan.

Newcastle päästi viime kaudella Valioliigassa omiin kaikista joukkueista vähiten maaleja yhdessä mestari Cityn kanssa. Tämän lisäksi tehoja löytyi hyökkäyksestä, kun Callum Wilson ja Alexander Isak iskivät yhteensä 28 maalia. Kaksikko tulee tekemään tuhojaan myös tulevalla kaudella. Newcastle jatkaa vahvana siitä mihin se viime kaudella jäi.

6. Chelsea

Aivan uskomattoman sekoilun jälkeen Chelseassa on edessä paremmat ajat. Viime kaudella seura käytti hankintoihin monta sataa miljoonaa ja sijoitus sarjassa oli nolo 12:s. Nyt joukkue lähtee kauteen uuden päävalmentajan Mauricio Pochettinon alaisuudessa.

Pochettino muistetaan Tottenhamin päävalmentaja kausilta 2014-19 ja PSG:n ruorista kaudelta 2021-22. Pochettinon tehtävä ei missään nimessä ole helppo, sillä pelkästään viime kauden aikana seurassa kävi kolme eri päävalmentajaa: Thomas TuchelGraham Potter ja Frank Lampard. Kokoonpanon perusteella Chelsean kuuluisi olla sarjan kärkeä, mutta viime kauden jälkeen tällaista on turha olettaa.

Pochettinon tehtävä on tuoda seuraan vakautta ja antaa toivoa tulevasta. Uudistuneesta Chelseasta seurantaan kannattaa ottaa 25-vuotias Christopher Nkunku.

7. Tottenham

Chelsean lisäksi myös Tottenhamin viime kautta kuvastaa sana sekava. Antonio Conte sai potkut kesken kauden ja seura jäi ulos europaikoilta ollen vasta sijalla kahdeksan. Tottenham lähtee tulevaan kauteen uuden päävalmentaja Ange Postecogloun johdolla. 

Tottenhamin kohdalla kesän mielenkiintoisin saaga on ollut jälleen Harry Kanen kohtalo. Yksi maailman parhaimmista teki viime kaudella heikossa Tottenhamissa 30 maalia ja häntä on yhdistetty kesällä muun muassa Manchester Unitediin, Real Madridiin ja Bayern Muncheniin. Neuvotteluja käydään hänen kohdallaan edelleen ja mikäli hän siirtyy muualle niin joukkueen sijoitus putoaa huomattavasti alaspäin.

Postecoglu on valmentanut aiemmin Celticissä hyvin viihdyttävää ja hyökkäävää jalkapalloa. Tottenham tulee olemaan hyökkäyssuuntaan vaarallinen joukkue James Maddisonin tulon myötä, mutta puolustuspäähässä verkot heiluivat aivan liian usein ja liian helposti.

8. Aston Villa

Espanjalainen päävalmentaja Unai Emery saapui Aston Villaan kesken viime kauden ja mullisti joukkueen pelaamisen totaalisesti. Emeryn alaisuudessa Villa kipusi putoamistaistelusta sijalle seitsemän ja joukkue nähdään tulevalla kaudella Konferenssiliigassa. Tulevan kauden potentiaalisin yllättäjä.

Aston Villasta on tullut kesän siirtojen jälkeen todella laadukas joukkue. Moussa Diaby tuo hyökkäyspäähän tehoja Leverkusenista ja Pau Torres tuo vakautta alakertaan Villarrealista. Heidän lisäkseen keskikentälle on tullut osaamista Youri Tielemansin ilmaisella siirrolla Leicesteristä.

Ollie Watkins nousi viime kaudella yhdeksi Valioliigan vaarallisimmista hyökkääjistä 15 maalilla ja Emiliano Martinez on hallitseva maailmanmestari Argentiinan maalilta. Emeryllä on erinomaiset palaset käsissään ja on erittäin mielenkiintoista nähdä kuinka korkealle tämä joukkue voi kivuta. 

9. Brighton

Myös Brightonissa vaihtui päävalmentaja kesken viime kauden. Pitkään hyvää työtä tehnyt Graham Potter kaapattiin Chelseaan ja tilalle tuli Italiasta hyökkäävän jalkapallon filosofian omaava Roberto De Zerbi. Brighton oli viime kaudella peräti kuudes ja joukkue pelaa tulevalla kaudella Eurooppa-liigassa saakka.

Brighton omaa uskomattoman kyvyn hankkia nuoria talentteja itselleen ja koulia heistä uusia Valioliigan tähtiä. Viime kaudella tuntemattomuudesta Valioliigan eliittiin nousivat muun muassa Kaoru Mitoma sekä Pervis Estupinan ja lisää on tulossa. Alexis Mac Allister lähti kesällä Liverpooliin ja Moises Caicedo on ollut lähtökuopissa jo pitkän aikaa.

Nämä pelaajat ovat olleet joukkueelle elintärkeitä, mutta seuran järkevän siirtopolitiikan takia tilalle tulee löytymään uusia vastuunkantajia. Euroopan ottelut tulevat sekoittamaan Brightonin kautta, mutta joukkue on silti Aston Villan kanssa haastamassa isompiaan.

10. Brentford

Brentfordia ennakoitiin viime kaudella putoamistaisteluun, mutta päävalmentaja Thomas Frank nosti joukkueen europaikkojen tuntumaan sijalle yhdeksän. Brentfordissa on tehty upeaa työtä Valioliiga-nousun jälkeen ja tuon työn hedelmiä poimitaan nyt lautaselle. Mahtavasti valmennettu joukkue pysyy sarjassa ylemmällä puoliskolla.

Brentford on vahvistunut kesällä huomattavasti. Uusia kasvoja on tullut hyökkäykseen, puolustukseen ja tolppien väliin, mikä tekee joukkueen kokoonpanosta entistä laajemman. Brentfordin kohdalla suurimman huolen aiheuttaa Ivan Toneyn pelikielto, joka ulottuu aina tammikuulle saakka.

Toney oli viime kaudella Valioliigan maalipörssin kolmas 20 maalilla, mutta hänet tuomittiin pelikieltoon ja sakkoihin vedonlyöntivilpin takia. Brentfordista ei löydy sarjan suurimpia tähtiä, mutta se erottuu muista yhtenäisenä ja vakuuttavasti valmennettuna joukkueena.

11. West Ham

West Hamin viime kausi oli haastava Valioliigassa, mutta sesonki huipentui keväällä Konferenssiliigan voittoon ohi Fiorentinan. Voiton myötä seura nähdään tulevalla kaudella Eurooppa-liigassa. West Ham löytyy tukevasti sarjan keskikastista.

West Hamin kapteeni ja pelillinen johtaja Declan Rice siirtyi kesällä Arsenaliin. Keskikenttäpelaajan myynti tuo seuran kassaan huohkean summan rahaa, mutta toistaiseksi West Ham ei ole tehnyt tulevalle kaudelle yhtään hankintaa. West Hamin Jarrod Bowenille viime kausi oli joukkueen tapaan hankala, mutta hän on kesän harjoitusotteluissa ollut yksi koko sarjan kuumimmista pelaajista.

Päävalmentaja David Moyes oli viime kaudella potkuhuhujen kohteena, mutta niin vain skotlantilainen aloittaa neljännen peräkkäisen kauden seuran peräsimessä. West Hamin kokoonpano on kohtalaisen kapea, jonka takia sillä ei ole asiaa kymmenen parhaan joukkoon.

12. Burnley

Englannin kulttiseura Burnley palaa tulevaksi kaudeksi Valioliigaan yhden Championshipissä vietetyn kauden jälkeen. Burnley voitti viime kaudella Championshipin hurjalla 101 pisteen potilla kymmenen pisteen erolla seuraavaan joukkueeseen nähden. 

Burnley muistetaan Valioliigasta seurana, joka pelasi hyvin erilaista jalkapalloa muihin joukkueisiin verrattuna. Burnley pelasi riskitöntä jalkapalloa, jossa varsinkin hyökkäyspelaaminen perustui pitkälti pitkiin palloihin isokokoisille hyökkääjille.

Viime kaudella joukkueen identiteetti muuttui kun päävalmentajaksi saapui Manchester Cityn entinen kapteeni Vincent Kompany. Belgialaisen alaisuudessa Burnley pelaa kaunista jalkapalloa, jossa peliväline liikkuu vinhasti pelaajalta toiselle. Fulham ylsi viime kaudella nousijoista sijalle kymmenen ja Burnley pyrkii tänä vuonna samaan.

13. Crystal Palace

Crystal Palace oli viime kauden alussa isoissa vaikeuksissa ja Patrick Vieira sai päävalmentajana kenkää. Puikkoihin astui vanha kunnon Roy Hodgson, joka nosti kotkat huimasti sijalle 11. Hodgson jatkaa pääkäskijänä myös alkavalla kaudella.

Crystal Palace on nähty viime vuosina tasaisesti sarjan keskikastissa. Palace on erittäin potentiaalinen joukkue, jossa on paljon nuoria urallaan eteenpäin pyrkiviä pelaajia. Eberechi Eze pelasi maagisen kauden ja hän murtautui lopulta aina Englannin maajoukkueeseen saakka. Myös Michael Olise loisti joukkueen hyökkäyspäässä. Palace on ollut kesän siirtomarkkinoilla totutun hiljainen, vain joukkueen suurin tähti Wilfried Zaha häipyi Lontoosta Turkkiin pelaamaan.

Hodgson sai viime keväänä Palacen kokoonpanosta parhaan irti ja seuran äänekkäät kannattajat toivovat saman jatkuvan myös tulevalla kaudella. Laadukas kokoonpano takaa sen, että seuralla ei ole hätää putoamisen suhteen.

14. Everton

Everton on ollut kahtena viime keväänä erittäin lähellä putoamista. Viime kaudella joukkue säilytti paikkansa Valioliigassa sarjan viimeisellä kierroksella voitolla Bournemouthista. Everton tavoittelee tulevasta kaudesta tasaisempaa ja huomattavasti positiivisempaa.

Päävalmentaja Sean Dyche tuli seuraan kesken viime kauden ja nyt hän pääsee valmistautumaan ensimmäiseen kokonaiseen kauteensa Evertonissa. Dychen alaisuudessa Everton on ollut hyvä puolustussuuntaan, mutta maalinteon kanssa on ollut suuria ongelmia. Everton teki viime kaudella Valioliigassa kaikista joukkueista toiseksi vähiten maaleja.

Arnaut Danjuma on seuran ainoa merkittävä hankinta tälle kaudelle. Joukkue tarvitsee kärkeen terveen Dominic Calvert-Lewinin, mutta hänen pelikuntonsa on jälleen iso kysymysmerkki. Everton säilyy sarjassa hyvän valmennuksen johdosta.

15. Nottingham Forest

Viime kauden nousija Nottingham Forest säilyi Valioliigassa neljän pisteen turvin. Seura laittoi tuulemaan vuosi sitten hankkimalla joukkueeseen käsittämättömät 30 uutta pelaajaa. Nyt seura on ollut rauhallisemmin ja joukkue on paperilla vahvoilla säilymisen suhteen.

Nottinghamin täsmähankinnat tälle kaudelle ovat Anthony Elanga Manchester Unitedista ja Chris Wood Newcastlesta. Nottinghamilla on fanaattinen kotiyleisö, jonka tuella joukkue oli viime kaudella sarjan kymmenenneksi paras kotijoukkue. Kääntöpuolena Nottingham oli sarjan heikoin vierasjoukkue vain kahdeksalla pisteellä 19 ottelusta.

Nottinghamissa isoja asioita vaaditaan hyökkäyspäässä Morgan Gibbs-WhiteltaBrennan Johnsonilta ja Taiwo Awoniyilta. Nottinghamin päävalmentaja Steve Cooper on Englannissa erittäin arvostettu ja hänet yhdistettiin jo viime kaudella Tottenhamiin. Nottingham säästyy putoamiselta.

16. Fulham

Fulham palasi viime kaudeksi Valioliigaan ja oli kaikkien yllätykseksi sarjataulukossa peräti kymmenes. Päävalmentaja Marco Silvan alaisuudessa joukkue pelasi erittäin hyvin, mutta tuleva kausi tulee olemaan heille huomattavasti suurempi haaste.

Fulhamin kannalta kesän huolestuttavin asia oli Aleksandar Mitrovicin riitaantuminen seurajohdon kanssa. Serbialainen hyökkääjä on iskenyt Fulhamissa kuuden kauden aikana hurjan määrä maaleja, mutta kesällä sukset menivät ristiin, kun seurajohto esti Mitrovicin siirtymisen Saudi-Arabiaan. Mitrovic ilmoitti siirron peruuntumisen jälkeen, että ei tule enää pelaamaan Fulhamin paidassa. Hyökkääjä iski viime kaudella 14 maalia ja hän korvaamaton pelaaja seuralle.

Fulham hankki korvaajaksi Wolvesista Raul Jimenezin, mutta hänen parhaat päivänsä ovat takanapäin. Fulham otetaan toisella kaudella tosissaan ja viime kauden yllätys ei tule toistumaan.

17. Sheffield United

Sheffield United palaa Valioliigaan kahden Championshipissä vietetyn kauden jälkeen. Joukkue jäi Valioliigassa viimeiseksi kaudella 2020-21, mutta viime kaudella United oli Championshipissä toinen Burnleyn jälkeen.

United yllätti kaikki kaudella 2019-20 ollen nousijajoukkueena sarjan yhdeksäs. Tämän hetken tilanteen mukaan United luottaa samoihin pelaajiin, kuin viime kaudella. Seura ei ole juurikaan tehnyt hankintoja, joten monelle viime kauden pelaajalle tuleva kausi tulee olemaan hyppäys tuntemattomaan.

Monissa ennakoissa United lukeutuu putoajasuosikkeihin ja on varmaa, että nykyisellä kokoonpanolla Valioliigassa menestyminen on mahdotonta. Joukkueessa yhteishenki on kuitenkin korkealla viime kauden jälkeen ja toisilleen tutut pelaajat pääsevät taistelemaan yhdessä. United raatelee itsensä kuiville.

18. Wolves

Wolves on jämähtänyt Valioliigassa alemman keskikastin joukkueeksi. Susille viime kausi oli todella vaikea, mutta espanjalainen päävalmentaja Julen Lopetegui nosti seuran lopulta sijalle 13. Joukkueessa on käynyt kesällä kato ja seura on todellisessa pulassa Valioliigapaikan suhteen.

Wolvesista ovat kesän aikana häipyneet Ruben NevesNathan CollinsConor CoadyRaul JimenezAdama Traore ja Joao Moutinho. Poislähtijöiden listassa on puolet joukkueen avauskokoonpanosta ja mieletön määrä kokemusta. Wolves ei ole hankintoja tehnyt juuri lainkaan ja isoon vastuuseen nousee väkisin nuoria B-korin pelaajia.

Wolves oli jo viime kaudella suurissa maalinteko-ongelmissa ja kesän tapahtumat eivät ainakaan auta tätä asiaa. Sudet tekivät viime kaudella Valioliigassa vain 31 maalia 38 otteluun. Wolvesin kohdalla kaikki katastrofin ainekset ovat ilmassa. 

19. Bournemouth

Bournemouth nousi viime kaudeksi Valioliigaan ja se tuomittiin välittömästi putoamaan kaikkien aikojen heikoimpana joukkueena. Bournemouth kuitenkin oli koko kauden putoamisviivan yläpuolella ja kipusi lopulta sijalle 15. Viime kauden sensaatio ei tule joukkueen kohdalla toistumaan. 

Gary O’Neil oli joukkueen viime kauden sensaatiovalmentaja, mutta hänelle annettiin yllättäen potkut onnistuneen kauden jälkeen. Tilalle tuotiin 41-vuotias espanjalainen Andoni Iraola, joka on valmentanut aiemmin muun muassa Rayo Vallecanossa. Bournemouth on ollut aktiivinen kesän siirtomarkkinoilla, mutta saapuneet pelaajat ovat lähinnä isolle yleisölle tuntemattomia suuruuksia.

Bournemouthin viime kausi oli niin iso ylisuoritus, että sitä on vaikea kuvailla sanoin. Tulevalla kaudella realiteetit iskevät vasten kasvoja ja verrattain heikko joukkue putoaa sarjatasoa alemmas.

20. Luton

Pieni ja piskuinen Luton Town nähdään Englannissa pääsarjatasolla ensimmäistä kertaa sitten kauden 1991-92. Valioliigan aikakaudella joukkue ei täten ole ollut osallisena kertaakaan. Luton nousi Valioliigaan Championshipin playoffseista ja on tuomittu putoamaan takaisin tämän kauden jälkeen.

Ennakkoasetelmat Lutonin tulevalle kaudelle ovat haastavat. Seura joutuu tekemään erittäin pienelle kotikentälleen remontin, joka venyttää kauden alkua. Sosiaalisessa mediassa ovat levinneet viime keväästä saakka kuvat, joissa stadionille kuljetaan jonkun englantilaisen perheen takapihan kautta.

Luton pelaa Valioliigassa erittäin pienellä budjetilla, sillä joukkueen pelaajien kokonaisarvo on vain vajaat 60 miljoonaa. Lutonin viime kausi Championshipissä meni valtavasti yli odotusten ja seura ei yksinkertaisesti ole valmis isojen poikien kerhoon. Sympaattisen seuran matka pääsarjatasolla jää lyhyeksi.

–Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja