Viihde

Tiesitkö, että suomalainen firma myi kolme raitaansa Adidakselle parista viskipullosta?

Adidaksen kolme raitaa ovat legendaariset. Tiesitkö, että alun perin suomalainen Karhu omisti nämä nykyään kaikkien tuntemat kolme raitaa?

Hävyöttömintä on se, miten suorastaan ilmaiseksi Adidas sai raitansa. Karhu käytti kengissään kolmea raitaa vuosikymmeniä ennen Adidasta. Yksi syy on varmasti ihan jo sekin, että yritys on perustettu aiemmin.

Raidat saivat uuden nykyisen omistajansa vuoden 1952 Helsingin olympialaisissa.

Saksalaista kaupankäyntiä

Adidaksen perustaja Adi Dassler halusi raidat omaan merkkiinsä. Niinpä Dassler teki Karhun väelle tarjouksen, joka olisi nykytiedolla naurettava. Uskomattomasti pari viskipulloa ja 1600 euroa nykyrahassa vastaava summa sinetöivät kaupan.

On vaikea sanoa, miten neuvottelut menivät, mutta ihan putkeen ei tainnut kuitenkaan mennä.

Tarina ei kerro sitä, minkälaisesta viskistä oli kyse. Ei maailmassa liene kuitenkaan niin kallisarvoista viskiä. Toisaalta tuohon maailmanaikaan viskiä ei ollut samaan tapaan tarjolla kuin nyt, joten tästä lahjasta saatu nautinto on ollut varmaan suuri.

Karhu on edelleen tänä päivänä legendaarinen suomalainen urheilubrändi. Adidas on sekin ihan ok.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja