Viihde

Sikailua pokerissa! Arvaatko kenestä kyse?

Pitkän linjan perseilevä pokeriammattilainen Phil Hellmuth on tietyssä mielessä ainutlaatuinen kaveri. Hänellä ei pää tyhmiä vastustajia lainkaan kestä – muutenkin sipuli lahoilee. Toinen toistaan turhemmista syistä.

Yksi pieni sikailu on jäänyt erityisesti mieleen, kun sälli pilasi kanssapelaajan turnauksen World Series of Pokerin Main Eventissä 2018. Pokerinpelaajalta odotetaan tietynlaista käytöskoodia eri tilanteissa, mutta Hellmuth ei yksinkertaisesti osaa aina hillitä itseään kuten pitäisi.

Main Eventin toisena päivänä Hellmuth panosti 6 000 pottiin, jossa oli merkkejä yhteensä 16 000 arvosta. Hellmuthilla oli kädessään seiskapari, ja flopilla oli 4-3-10 kahdella ruudulla. Tämän jälkeen James Cambell, pikkustäkki, painoi kaikki 29 000 merkkiään keskellä kädessään A-9 ruutua (värinveto).

Cambellin puskun jälkeen Hellmuth sekosi ja rupesi puhua pälpättämään. Mies ei ilmeisesti odottanut tai ainakaan halunnut vastapelaajan tulevan hänen korotuksensa yli. Käytös oli ylimitoitettua erityisesti siksi, että Alex Kuzminilla oli vielä päätös tehtävänä ennen Hellmuthin vuoroa. Näin Kuzmin sai selkeät riidit, että Hellmuth on kippaamassa kätensä.

Jos Hellmuth olisi pitänyt suunsa supussa, Kuzmin olisi mitä todennäköisemmin foldannut kätensä. Nyt hän arvasi ennakkoon Hellmuthin päätöksen ja pystyi iskemään niin ikään merkkinsä keskelle.

Kuzminilla oli kädessään K-2 ruutua, ja se riitti kuin riittikin tilanteessa Campbellia vastaan turnin tuotua pöytään kakkosen.

Ei ole liioiteltua sanoa, että Campbellin putoaminen oli suurelta osin Hellmuthin idioottimaisen käytöksen seurausta. Pokeripöydässä ei sovi puhua kesken jaon tuolla tavoin ja antaa tällaisia apuja. Hellmuthin olisi pitänyt saada käytöksestään rangaistus, sillä ilman miehen löpinöitä käsi olisi edennyt todennäköisesti aivan eri tavoin.

Ilman Hellmuthin touhuja Kuzmin olisi tuskin maksanut ja ohivetoa ei olisi nähty. Näin Campbellin turnaus olisi voinut jatkua.

Vaikka Hellmuth saattaa olla pokeripöytien kusipää, ”The Poker Brat” todisti osaavansa myös reflektoida käytöstään. Vuotta myöhemmin Hellmuth maksoi nimittäin anteeksipyyntönä Campbellin osallistumismaksun Main Eventiin.

Hellmuth on voittanut urallaan ennätykselliset 17 WSOP-ranneketta. Vaikka miehestä olisi millainen mielipide tahansa, osaa hän kuitenkin voittaa.

–Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja