Viihde

Oudoimmat valitukset hotelleissa

Osaatteko arvata, mistä kaikesta ihmiset keksivät valittaa? En syytä, vaikka et olisi näitä olettanut. Muistan kerran esimerkiksi kuulleeni, kun Ylen valitusradioon soitettiin kritisoiden lääkepillerien pyöreyttä. Neliskanttiset lääkkeet eivät pyörisi pöydältä alas!

Brittiläinen hotellisivusto teki taannoin kyselyn, johon osallistui noin 400 hotellityöntekijää. Kyselystä on selvinnyt todella epätavallisia valituksia, joista nostetaan kymmenen esille. Koska noheva hotellityöntekijä vastaa kaikkiin valituksiin, vaatii ammatti käsittämättömiä diplomaattisia taitoja, mitä ei aina tule edes ajatelleeksi.

Miettikääpä vaikka: miten käsittelisitte asiakasta, joka vaatisi – sanotaan Jyväskylässä – merinäköalaa hotellihuoneeseensa? Entäpä asiakasta, jonka koira ei nauttinut olostaan hotellissa, tai vierasta jolle jäätelö oli liian kylmää? Esitän oman ratkaisuni jokaiseen kymmeneen listan kohtaan.

Mitä ihmettä? Näistä on valitettu!

1. Liian valkoiset lakanat.

Broidin ratkaisu: YT-neuvottelut, joissa siivoojien toimenkuvaa muutetaan siten, että se sisältää paskantamisen puhtaisiin lakanoihin, ja niiden pesemisen uudelleen. Ei kuitenkaan mitään tehopesua, jotta osa aromeista ja tahroista säilyy.

2. Liian sininen meri.

Broidin ratkaisu: Asiakas voi lisämaksusta ostaa värilasit, jotka muuttavat meren sinisestä pinkiksi, keltaiseksi, oranssiksi tai vaikkapa tummansiniseksi. Vaihtoehtoisesti asiakas voidaan lisämaksusta lähettää Siperiaan, jossa vesi on jäässä ja lumen peitossa.

3. Liian kylmä jäätelö.

Broidin ratkaisu: Lämmitetään mikrossa, jotta on asiakkaan suuhun sopivaa.

4. Liian iso kylpyamme.

Broidin ratkaisu: Lisämaksusta kylpyammeeseen voi tilata kiviä, joilla pinta-alaa saadaan pienennettyä. Alimmassa hintaluokassa soraa, hieman korkeammassa mukulakiviä ja kalleimmassa oikein sileitä ja somia rantakiviä.

5. Naisystävän kuorsaaminen piti hereillä, joten alennusta vaaditaan

Broidin ratkaisu: Mene vi*tu töihin.

6. Vieraan koira ei nauttinut olostaan, joten alennusta vaaditaan

Broidin ratkaisu: Ainoa aiheellinen valitus listalla. Itse asiassa ei kovin outo alkuunkaan. Hyvitetään koko huone – siltä osin kuin koira on siitä maksanut.

7. Hotellissa Lontoon Mayfairissa ei ollut merinäköalaa.

Broidin ratkaisu: Asiakas on aina oikeassa. Lisämaksusta merinäkymä hoituu keskelle Lontoota tavalla tai toisella – esimerkiksi television välityksellä.

8. Kasvisruokalistalla ei ole lihapihviä

Broidin ratkaisu: Kieltämättä vaikea ongelma. Lähestyisin asiakasta rakentavalla dialogilla ja kehottaisin tilaamaan tarjolla olevalta lihalistalta ruuan.

9. Tarjoilija oli liian komea

Broidin ratkaisu: Lisämaksusta saataville eri standardien tarjoilijoita, jotka asiakas voi itse mobiilisovelluksella valita. Vaihtoehtoisesti asiakas voi pitää suoraan saamansa tarjoilijan.

10. Sulhasen äidille ei annettu hääsviittiä.

Broidin ratkaisu: Mielenkiintoinen dilemma. Lähtisin selvittelemään asiaa dialogin kautta. Joku rahastus tähänkin täytyisi keksiä – voisiko äiti ostaa hääparin ulos? Mikä loistava idea!

Ihmiset valittavat milloin mistäkin. Jos luulitte, että Suomeen on pesiytynyt vahva valituskulttuuri – missä varmasti osaltaan on perää, osaltaan ei – katsokaapa esimerkiksi tätä listaa. Kun kotimaassa seuraavan kerran valitaan diplomaatteja, olisikohan syytä tämän kyselyn pohjalta suunnata ensimmäisenä katse hotellityöntekijöihin?

–Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja