Jalkapallo

Ottaako HJK revanssin Israelissa?

3.11.2021. HJK kruunattiin sunnuntaina Veikkausliigan mestariksi, mutta kausi ei ole suinkaan vielä ohi. Joukkueen pelit jatkuvat torstai-iltana Konferenssiliigan neljännen kierroksen ottelulla Maccabi Tel Avivin vieraana. Nappaako Klubi revassin israelilaisista? Lue ennakko alta ja nappaa lisäjännitystä otteluun!


Ennakko: Maccabi – HJK

Israelin suurseura Maccabi Tel Aviv murjoi HJK:n kaksi viikkoa sitten Helsingissä maanrakoon rumin 5-0-lukemin. Puoliajalla ottelu oli vasta 1-0, mutta kotijoukkueen paletti hajosi aivan totaalisesti toisella puoliajalla Maccabin iskettyä palloja jatkuvalla syötöllä helsinkiläisten maaliin. Israelilaiset johtavat A-lohkoa kolmen kierroksen jälkeen seitsemällä pisteellä. HJK on lohkossa kolmantena kolmella pisteellä neljä pistettä jatkopaikan alapuolella.

Maccabi sijoittui viime kaudella Israelin pääsarjassa toiseksi, mutta alkanut kausi ei ole joukkueen osalta alkanut samaan malliin. Maccabi on kahdeksan pelatun kierroksen jälkeen sarjassa vasta sijalla kahdeksan. Matkaa sarjakärkeen on samainen kahdeksan pistettä.

Maccabi on vaisusta kotimaisen pääsarjan startista huolimatta ollut toistaiseksi Konferenssiliigassa erittäin vakuuttava. Kolmen ottelun saldo on joukkueella kaksi voittoa ja yksi tasapeli hurjalla maalierolla 10-2. Maccabi on todella vahva joukkue eritoten hyökkäyssuuntaan ja sen suurimpia uhkia helsinkiläisille ovat kroatialainen Stipe Perica sekä israelilainen Gavriel Kanichowsky

HJK onnistui heikosta syksystä huolimatta voittamaan kauden 2021 Veikkausliigan viime viikonloppuna KuPSin nenän edestä. Helsinkiläiset saivat kasattua rivit kuntoon ruman Maccabi-tappion jälkeen ja Veikkausliigassa joukkueen saldo oli kolmesta viimeisestä ottelusta kaksi voittoa ja yksi tasapeli.

KuPS pisti HJK:n mestaruudesta tiukille aina viimeiselle kierrokselle saakka, joten joukkueen kuormitus on niin henkisesti kuin fyysisestikin ollut viime viikkoina iso ja raskas. HJK:n matka Konferenssiliigassa on toistaiseksi ollut alavireinen, sillä kolmen ottelun jälkeen saldona on ainoastaan yksi voitto ja sekin heikosta Alashkertistä. 

Mestaruudesta HJK:lla on ollut aikaa palautua neljä päivää pitkään vieraspelimatkaan Israeliin. Ei ole mitenkään varmaa, että tuollainen määrä riittää ennakolta huomattavasti laadukkaampaa joukkuetta vastaan. Totuus on kuitenkin se, että pisteitä HJK:n pitää ruveta keräämään hyvään tahtiin, jotta jatkopaikka Konferenssiliigan alkulohkosta irtoaisi.


Löydät muut huipputarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja