Jalkapallo

Lauantaina kauden ensimmäinen Der Klassiker

3.12.2021. Viikonlopun jalkapallokattauksen kirkkain helmi pelataan lauantaina Bundesligassa, kun vuorossa on kauden ensimmäinen Der Klassiker Borussia Dortmundin ja Bayern Münchenin välillä. Jatkuuko Bayernin valtakausi Dortmundia vastaan myös tulevassa ottelussa? Lue ennakko alta ja hyödynnä korotettu kerroin otteluun!

Ennakko: Dortmund – Bayern München

Bayern München on hallinnut kahden suurimman saksalaisseuran kohtaamisia selvästi viimeisimmät vuodet. Viime kaudella Bayern voitti molemmat kohtaamiset yhteismaalein 7-4, jonka lisäksi elokuussa Dortmund kaatui Super Cupin finaalissa lukemin 3-1. Dortmundin edellinen voitto Bayernista on niinkin kaukaa kuin 3.8.2019 silloisesta Super Cupin finaalista. Viimeisin BVB:n voitto Bundesliigassa on marraskuulta 2018.

Dortmund on saanut tällä kaudella hinattua itsensä mukaan Bundesliigan mestaruustaisteluun kaikista vastoinkäymisistä huolimatta. Keltaisten kausi alkoi hapuillen kahdella tappiolla heti viidestä ensimmäisestä ottelusta. Huteran alun jälkeen joukkue sai korjattua virettään hienosti siitäkin huolimatta, että joukkueen menestys Mestarien liigassa on ollut toistaiseksi suuri pettymys.

Tämän kaiken päälle joukkueen supertähti Erling Braut Haaland on pystynyt loukkaantumisten takia pelaamaan ainoastaan puolet Dortmundin Bundesliigaotteluista. Haaland teki viime lauantaina ihmeparantumisen loukkaantumisestaan, jonka piti kestää vuoden 2022 puolelle. Tämä robotiksi kutsuttu nuorukainen iski paluuottelussa totta kai maalin, joka oli hänelle jo kauden kymmenes vasta seitsemänteen otteluun.

Dortmund on tehnyt sarjassa tähän mennessä toiseksi eniten maaleja ja on vain yhden pisteen päässä Bayernista. Tulevassa ottelussa keltaisten suurin huolenaihe tulee olemaan puolustuskyvykkyys Bayernin supertähtiä vastaan.
Bayern München johtaa siis Bundesligaa 13 kierroksen jälkeen 31 pisteellä.

Bayern on kokenut tällä kaudella kolme pistemenetystä kahden tappion ja yhden tasapelin myötä. Ottelusta odotetaan jälleen Haalandin ja Robert Lewandowskin välistä otatusta. Ballon d’Or-äänestyksessä toiseksi sijoittunut Lewandowski johtaa Saksan pääsarjan maalipörssiä 14 maalilla.

Viime viikonlopun Bielefeld-voitossa puolalainen hyökkääjä jäi ilman maalia ensimmäistä kertaa kuuden ottelun mittaisen maaliputkensa jälkeen. Bayernilla on tunnetusti laatua myös Lewandowskin takana ja joukkue onkin tehnyt alkukauteen sarjassa ylivoimaisesti eniten maaleja (42), mikä tarkoittaa joukkueelle 3,2 maalia per ottelu.

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja