Viihde

Miksi sportin katsominen on yksinkertaisesti parasta mahdollista puuhaa?

Joskus sanotaan, että urheilun katsominen on täydellistä ajanhukkaa. Että on kai sitä olemassa parempaakin käyttöä ajalle. Broidin mielestä tällainen on penkkiurheilun vihapuhetta eikä sitä tulisi sallia missään olosuhteissa.

Kun puolisosi tai joku muu olevinaan auktoriteetti nalkuttaa sinulle seuraavan kerran jonkun pelin katsomisesta, voit heittää sille seuraavan listan eteen.

Tässä olemme nimittäin koonneet syyt, jonka takia urheilun katsominen ja sohvalla löhöily kannattaa.

”Pako todellisuudesta”

Joskus tekee ihan hyvää ihmiselle heittää aivot narikkaan ja katsoa vaikkapa Jerusalemin derby hämyiseltä streamilta. Tiedänkö joukkueista mitään? En. Kiinnostaako peli minua? Ei juurikaan. Ja tämä kokemus on juurikin se, mitä me joskus tarvitsemme.

”Tunne yhteenkuuluvuudesta”

Kannatatko niin rajusti jotain joukkuetta, että se sattuu? Oikein sillä tavalla ikävä painaa rintakehää. Tämä on paitsi rakkauden myös kannattamisen syvin muoto.

Broidin urheiluhullu kaveri on kannattanut erästä suomenruotsalaista jääkiekkojoukkuetta ikuisuuden. Hän mieltää itsensä ”elinkautisvangiksi”.

Kaikki on kuitenkin sen arvoista sinä yhtenä iltana, kun mestaruuskannua taas nostellaan 15 vuoden tauon jälkeen. Herkistyitkö? Syytä olisi.

”Bragging Rights”

Tätä ei pysty kääntämään mitenkään suomeksi. Vähän sama kuin yrittäisi löytää lörtsylle englanninkielistä vastinetta. Sait varmaan kiinni kuitenkin mistä puhutaan.

Mikään ei tuo tyydytystä enempää kuin päästä vi**uilemaan naapurille edellisen paikallispelin lopputuloksesta. Ja kun huipulla ollaan, silloin pitää nauttia. On nimittäin niin, että tämä juna kulkee myös toiseen suuntaan. Ja se on raskasta se.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja