Viihde

Klo 15.00 herätys, klo 15.45 kokaiinia – mitä mieltä tästä päivärutiinista?

Junnuille ja muille tietämättömille tehtäköön heti selväksi: Hunter S. Thompson oli todella kova jätkä. Thompson tuli tunnetuksi paitsi gonzo-journalismin isänä myös hyvin omintakeisesta ja räväkästä tavastaan elää.

Thompson syntyi vuonna 1937 Kentuckyssa. Jokusen mutkan kautta Thompsonista tuli toimittaja ja kirjailija. Miehen kirjat ovat täynnä toinen toistaan erikoisempia seikkailuja, mutta tarinat ovat totta, vaikkakin monesti vähän liioiteltuja.

Gonzo-journalismin idea onkin monella tapaa olla osa tarinaa, luoda merkityksellisyyttä pienien yksityiskohtien kautta. Esimerkkinä voidaan mainita teos Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa.

Kun Hunter S. Thompson lähtee ”samoalaisen asianajajansa” kanssa raportoimaan moottoripyöräkisaa urheilutoimittajana, ei kisan lopputulosta edes kerrota. Se ei yksinkertaista ole tarinassa edes olennaista.

Sen sijaan kirja on täynnä huumeiden ja alkoholin täyttämää sekoilua. Ja lukija saa todella nauraa! Näin aika lailla kaikki Hunter S. Thompsonin kirjat kulkevat. Voidaan sanoa, että Thompson keksi uuden tavan kirjoittaa eläen itse tapahtumien keskiössä – ja tapahtumaa todella riitti useamman kirjan verran.

Mutta entäpä se Hunter S. Thompsonin päivärutiini?

On todella ihmeellistä, että Thompson eli aina 67-vuotiaaksi saakka. Niin raskaita olivat miehen rutiinit. Huumeita kului ja aseiden kanssa touhuttiin.

The Independent -lehti on koonnut vanhasta lehtiartikkelista Thompsonin päivärutiinin. Ohjelma on englanniksi alkuperäisessä muodossaan. Tämän aikataulun mukaan Thompson sitten eli:

3:00 p.m. rise
3:05 Chivas Regal with the morning papers, Dunhills
3:45 cocaine
3:50 another glass of Chivas, Dunhill
4:05 first cup of coffee, Dunhill
4:15 cocaine
4:16 orange juice, Dunhill
4:30 cocaine
4:54 cocaine
5:05 cocaine
5:11 coffee, Dunhills
5:30 more ice in the Chivas
5:45 cocaine, etc., etc.
6:00 grass to take the edge off the day
7:05 Woody Creek Tavern for lunch-Heineken, two margaritas, coleslaw, a taco salad, a double order of fried onion rings, carrot cake, ice cream, a bean fritter, Dunhills, another Heineken, cocaine, and for the ride home, a snow cone (a glass of shredded ice over which is poured three or four jiggers of Chivas)
9:00 starts snorting cocaine seriously
10:00 drops acid
11:00 Chartreuse, cocaine, grass
11:30 cocaine, etc, etc.
12:00 midnight, Hunter S. Thompson is ready to write
12:05-6:00 a.m. Chartreuse, cocaine, grass, Chivas, coffee, Heineken, clove cigarettes, grapefruit, Dunhills, orange juice, gin, continuous pornographic movies.
6:00 the hot tub-champagne, Dove Bars, fettuccine Alfredo
8:00 Halcyon
8:20 sleep

– Vihaan puhua huumeiden, alkoholin, väkivallan tai hulluuden puolesta, mutta tämä on aina toiminut minulle, Thompson kertoi samaisen The Independent -lehden mukaan.

Hunter S. Thompsonin tarina päättyi vuonna 2005, kun hän ampui itsensä kotonaan Coloradossa. Hautajaisjuhlat maksoi Thompsonin hyvä ystävä, näyttelijä Johnny Depp. Rahaa paloi, sillä Thompsonin tuhkat ammuttiin taivaalle ilotulitteiden kera tarkoitusta varten rakennetusta 45-metrisestä tornista.

Aikamoinen tapa hyvästellä ystävä. Mutta niin Hunter S. Thompson halusi lähteä ja niin hän halusi tulla muistetuksi.

-Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja