Jääkiekko

Pelivihje: Washington Capitals – New York Islanders 21.12.

20.12.2023. Samoista sijoista taistelevien Capsin ja Islesin vääntö on keskiviikon minikierroksen parasta antia. Vierailta puuttuu vakikokoonpanon puolustajia, mikä kääntää edun Capsille.

Caps yllättävän vahvoilla

Washingtonissa päästään joulutauolle paremmista asetelmista, mitä itse osasin odottaa. Jo parhaat päivänsä nähnyt rosteri on ryöväillyt pisteitä yli 1,2:n keskiarvolla ja on tällä tahdilla pelaamassa sadan pinnan runkosarjaa. Pistetahti on lähes identtinen vastaan asettuvan Islandersin kanssa.

Tarkempi syyni paljastaa Capitalsin kiiltävän pinnan alta muutamia rosoisia tilastoja. Nykyinen pistetahti on käsittämätön siihen peilaten, että Caps on tehnyt maaleja vain 2,39:n keskiarvolla. Takana tilastossa ovat vain Chicago ja San Jose, jotka ovat menettäneet pudotuspelisaumansa aikapäiviä sitten.

Myös maaliodottamalla mitattuna Washington on ollut ennemmin vastaanottava kuin pelejä hallitseva osapuoli. Kaikkien tilanteiden xG on niukasti alle kriittisen viidenkympin rajan (49,6 %) ja tasaviisikoin lukema on vielä heikompi 47,38 %. Etua on tullut maalivahdeista etenkin Charlie Lindgrenin pelatessa. Lindgren on pysäyttänyt kiekot 92,5 prosentin tehokkuudella ja kopannut joukkueelleen jo kahdeksan maalia plussaa odottamaan verrattuna.

Saari jauhaa tulosta

New York Islanders sinnittelee niin ikään mukana idän pudotuspelitaistelussa. Joukkueessa ei ole ollut mitään näyttävää tai viihdyttävää vuosikausiin, mutta tulosurheilustahan on kyse. Tulosta Islanders totisesti osaa tehdä, ja ryhmä tuntuu suorittavan tälläkin kaudella potentiaalinsa ylärajoilla.

Viime yönä löytyi jälleen väylä voittoon Edmontonia vastaan, vaikka Oilers vei pelin maaliodottaman puolellatoista maalilla. Tämäntyyppiset ryöstöt ovat Saareilijoille arkipäivää Ilja Sorokinin ja Semyon Varlamovin vuorotellessa maantierosvon roolissa. Sorokin pelasi eilen, joten Varlamov lienee askissa ensi yönä. Arvioon tällä ei ole mainittavaa vaikutusta, koska Varlamovin taso riittäisi ykköseksi useimmissa NHL-joukkueissa.

Sen sijaan puolustuksen loukkaantumiset verottavat Islandersin mahdollisuuksia. Joulukuussa on pelattu ilman Adam Pelechia, Ryan Pulockia ja Scott Mayfieldia. Kolmikosta Mayfield on lähimpänä paluuta. Toistaiseksi loukit eivät ole näkyneet pistetahdissa, mutta ennen pitkää kolmen keskeisen pakin samanaikainen puuttuminen alkaa tuntua ja näkyä.

Pikkubetsi Washingtonille

Washingtonin lepoetu ja Islandersin poissaolot tuovat kotijoukkueelle useita prosenttiyksikköjä lisähyvää. Vierailta puuttuvat puolustajat helpottavat Capsia joukkueen suurimmassa heikkoudessa eli maalinteossa. Helppoa iltaa ei silti ole luvassa, kun muistetaan Saareilijoiden maalivahtipelin taso.

Rajakertoimeni Capitalsin varsinaisen peliajan voitolle on vähän alle 2,20. ComeOn tarjoaa hiukan korkeampaa kerrointa, joka riittää peleihin viihdevetona ennen vilkkaampaa torstain kierrosta.

Pelataan: Washington Capitals 1X2 @ 2.24
Panostaso: 1/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 2O euroa
  3. Veikkaa koko summalla Washingtonia
  4. Voitit tai hävisit, saat kaksi 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!


Ottelu pelataan 21.12.2023 klo 2.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Muita aiheeseen liittyviä juttuja