Jääkiekko

Pelivihje: Philadelphia Flyers – Nashville Predators 22.12.

20.12.2023. Vuoden 2023 viimeisessä NHL-vihjeessä tarkastellaan kahta yllättävän hyvin pelannutta joukkuetta. Flyersin mahdollinen ykkösmaalivahdin lepuutus nostaa Predatorsin ohueksi suosikiksi.

Idän suurin yllättäjä

Itäisen konferenssin positiivisinta yllättäjää ei tarvitse pähkäillä pitkään. Philadelphia Flyers on pelannut loistavan syyskauden ja patsastelee kirjoitushetkellä konferenssin kolmantena. Kaiken lisäksi menestystä on tullut ansaitusti. Voittoja tulee jatkossakin, jos Flyers pystyy toistuvasti rohmuamaan noin 53 prosentin osuutta maaliodottamasta. John Tortorella onkin joulutauon alkaessa suurin suosikki vuoden valmentajan Jack Adams -palkinnon voittajaksi.

Phillyn ei pitäisi materiaalinsa puolesta olla taistelemassa konferenssin kärkisijoista. Puolustus ei ole mitenkään vertailukelpoinen konferenssin parhaisiin joukkueisiin, eikä hyökkäyskään ole paperilla kummoinen nippu. Tulosta kuitenkin tulee Travis Konecnyn ja Sean Couturierin johdolla. Couturier on uskomatonta kyllä palannut omalle tasolleen missattuaan koko viime kauden. Konecny puolestaan on jatkanut franchise-tasolla ja kerännee kauden päätteeksi ääniä Selke-äänestyksessä.

Maalivahtipuolella Flyers on kiinnostavan valinnan edessä. Tämä on B2B-setin ensimmäinen peli, lauantain vastaisena yönä Flyers pelaa Detroitissa. Red Wings taistelee Flyersin kanssa samoista sijoista, joten tuon pelin pitäisi olla korkeammalla prioriteettilistalla. Ykkösmaalivahti Carter Hart saattaa siksi levätä Predatorsia vastaan. Kakkosvahti Samuel Ersson on pelannut mukiinmenevästi mutta on perustasoltaan valovuosia Hartia perässä.

Nimettömät sankarimiehet

Päivän vastustaja Nashville Predators on joukkueprofiililtaan hyvin samantyylinen joukkue kuin Flyers. Myös Predators on niittänyt syksyllä menestystä jämäkällä xG-suorittamisella yhdessä laadukkaan maalivahtipelin kanssa. Kyse on enemmän kollektiivista kuin yksittäisistä eliittipelaajista, niin hyviä kuin Juuse Saros, Roman Josi ja Filip Forsberg ovatkin pelipaikoillaan.

Preds on neljän ketjun joukkue, joka saa tehoja myös duunarijaostoltaan. Tasaiset pelit kääntyvät hyvällä prosentilla voitoiksi, kun nelosketjukin pystyy luomaan hyökkäyspeliä ja omassa päässä seisoo yksi NHL:n eliittivahdeista. Saros pelaa paljon ja on todennäköisesti torjuntavuorossa myös tässä ottelussa. Predsillä ei ole suorituskykyyn vaikuttavia loukkaantumisia kuten ei ole Flyersillakaan.

Preds lievänä suosikkina kupongille

Odotettavissa on NHL:n mittapuulla erittäin vähämaalinen ottelu, jossa pienet marginaalit ovat vielä tavallista ratkaisevampia. Totaleissa ei ole tällä kertaa pelattavaa, sillä myös kertoimenlaskijat ovat haistaneet pelin vähämaalisuuden.

Joukkueisiin saadaan vetoa Nashvillen puolesta. Erssonin mahdollinen startti Flyersin maalilla toisi selvän maalivahtiedun Predsille. Aloittavista maalivahdeista ei ole varmuutta keskiviikkoillan tiedoilla, mutta nykykertoimilla voi hyvin ottaa Predatorsia ja toivoa suotuisia kokoonpanoja. Aikaisessa arviossani Nashvillen ”Tasan ei vetoa” eli tuttujen kesken DNB saa rajakertoimekseen 1,95. ComeOnilla kohteen kerroin on 2,04, jota ostellaan muutamalla yksiköllä.

Tämä on samalla vuoden 2023 viimeinen NHL-vihje. Palataan tammikuun ensimmäisellä viikolla taas uusien peli-ideoiden pariin. Hyvää joulua ja voitokasta vetovuotta 2024!

Pelataan: Nashville Predators (Tasan ei vetoa) @ 2.04
Panostaso: 3/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 3O euroa
  3. Veikkaa koko summalla Predatorsia
  4. Voitit tai hävisit, saat kolme 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!


Ottelu pelataan 22.12.2023 klo 2.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja