Viihde

Kirjasuosituksia kännisekoilusta ja irtosuhteista kiinnostuneille

Usein sitä lukee iltapäivä- ja naistenlehdistä erilaisia kirjavinkkejä. Milloin annetaan sisustusvinkkejä, milloin painonhallintaan liittyvä knoppeja tai milloin kannattaa lukea sitä tätä, jotta oppii ties mitä turhuutta.

Miksi iltapäivälehdet eivät koskaan suosittele kirjoja, joissa ylistetään ryyppäämistä, irtosuhteiden ihanaa keveyttä taikka ihan vaan joutilaisuuden ihanuutta?

Me Broidissa elämme raadollista, mutta samalla hedonistista elämää. Me emme tuomitse, me nautimme. Siksi ohessa kirjasuosituksia, jotka saavat hormonit hyrräämään mielihyvää.

Tucker, Max: I Hope They Serve Beer in Hell

Tucker Max nousi julkisuuteen hiljalleen 2000-luvun alussa. Teos ylsi monena vuonna New York Timesin Bestseller-listoille vuosina 2006-2011. Kaikkiaan kirjoja on myyty yli miljoona kappaletta.

Tucker Maxin suosio alkoi blogin myötä. Nuori opiskelijamies kertoili raadollisen rehellisesti ryyppäämissekoilustaan ja saavutti hiljalleen suuren suosion. Kirja oli sitten se, joka teki hänestä todella tunnetun.

Emme halua liikaa spoilata miehen hyviä tarinoita, joten käy lukemassa yksi TÄSTÄ.


Hunter S. Thompson: Fear and Loathing in Las Vegas

Tämä teos on käännetty suomeksi ja siitä on tehty myös elokuva, jossa pääosaa näyttelee Johnny Depp. Olet ehkäpä lineaarisesta telkkarista nähnytkin kuinka Deppin esittämä gonzojournalismin isähahmo sekoilee Las Vegasissa asianajajansa kanssa eikä elokuvissa ole mitään selkeää juonta taikka opetusta.

Hunter S. Thompson on legendaarinen hahmo, joka veti huumeita kuin sieniä [sic]. Siitä tässäkin kirjassa on kyse. Emme halua spoilata liikaa, sillä kannattaa katsoa ja lukea itse. Jos haluat tietää Thompsonista lisää, lue TÄMÄ.


Charles Bukowski: Vanhan likaisen miehen juttuja

Bukowskilta voisi nostaa useammankin teoksen esiin, mutta mennään nyt tällä. Bukowski oli toimintakykyinen juoppo, joka jätti kirjallisuuteen valtavan jäljen. Bukowskin suosiota selittänee se, ettei hän yrittänyt olla yhtään mitään.

Päinvastoin hän maalasi itsensä mitättömäksi ja oli suorastaan ylpeä siitä. ”Jotkut ihmiset eivät koskaan sekoa. Miten kamalaa elämää he mahtavatkaan elää.” Bukowskilta löytäisi monta sitaattia, mutta mennään nyt tällä.

Valitsimme kirjoista tämän, koska se tuli ensimmäisenä mieleen. Kaikki hänen teoksensa ovat lukemisen arvoisia.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja