Jääkiekko

Pelivihje: Colorado Avalanche – Chicago Blackhawks 20.10.

18.10.2023. Chicago on yllättänyt jo kaksi idän laatujoukkuetta. Seuraavaksi altavastaaja yrittää samaa lännen kärkeen lukeutuvan Coloradon vieraana.

Täydet pisteet reissusta

Avalanche otti kauden ensimmäiseltä rundiltaan täydet kuusi pistettä, joten Denverin kotiavaukseen päästään hyvillä mielin. Mikä tärkeintä, joukkueen parhaat pelaajat ovat esiintyneet vakuuttavasti olennaisimmissa tilastokategorioissa. Nathan MacKinnonin ympärille rakennettu ykkösketju on myrkkyä vastustajille, ja Cale Makar luo jatkuvasti hyökkäysuhkaa erinomaisella luistelullaan ja nousuillaan. Mikko Rantanen on jatkanut siitä mihin jäi viime kaudella ja paukauttanut jo tehot 3+2 tauluun. 

Coloradon hyökkäysvoima on usein tapetilla mediassa, mutta kyseessä on laatujoukkue myös defensiivisesti. Viimeisenä lukkona torjuu Alexandar Georgiev, joka on sarjan parhaimmistoa ja kiistaton ykkösvahti. Georgiev on aloittanut kaikki kolme Avsin peliä ja aloittanee myös tämän, koska kyseessä on kauden ensiesiintyminen kotiyleisön edessä.  

Blackhawksin nuori täsmäase

Chicago Blackhawks on vaikeasta alkukauden ohjelmastaan huolimatta mukavasti neljässä pisteessä yhtä monen pelin jälkeen. Penguins kaatui avauskierroksella Pittsburghissa ja Leafs maanantaina Torontossa. Maaliodottamien puolesta Chicagolla oli onnea matkassa jälkimmäisessä voitossa.

Rouva Fortunan suosiota tarvitaan jatkossakin, sillä joukkue on reippaasti keskivertoa heikompi kaikilla osa-alueilla. Blackhawksilla on kuitenkin yksi täsmäase, jollaista sillä ei ole ollut vuosiin: maalipaikkoja liukuhihnalta luova ykkössentteri. Ainakaan neljä ensimmäistä vastustajaa eivät ole pystyneet pysäyttämään 18-vuotiasta Connor Bedardia. Viime kesän ykkösvaraus johtaa NHL:ää tasaviisikoin kerätyssä henkilökohtaisessa maaliodottamassa (2,44) ja maalipaikoissa (20) neljän ottelun jälkeen. Muista ydinroolien pelaajista myös kakkosketjun laituri Tyler Johnson on saanut loistostartin kauteen keräämällä vastaaviin tilastoihin lukemat 1,36 ja 9 sekä maalisarakkeeseen kolme merkintää.

Chicagon tasoituksessa ideaa

Edessä on mielenkiintoinen kamppailu, jossa edut kuuluvat kiistattomasti kotijoukkueelle. Nopeasti hyökkäävää Chicagoa ei silti parane aliarvioida. Colorado saa olla tarkkana vieraiden vastahyökkäysten kanssa etenkin silloin, kun Bedard on jäällä. Blackhawksilla on kohtalainen mahdollisuus roikkua pelissä mukana, jos Avalanche sortuu liialliseen riskinottoon ylivoimaisena suosikkina.

Tasoituskertoimissa ComeOn lyö tiskiin kertoimen 2,15 Chicagon puolentoista maalin plustasoitukselle. Vedossa osumaan riittävät Chicagon kaikkien pistesuoritusten lisäksi myös maalin tappiot. Tällä tasoituslinjalla asetelma on arvioni mukaan täysin kolikon viskelyä, joten reilusti yli kakkosen kertoimella on helppo lähteä altavastaajan kyytiin. 

Pelataan: Chicago Blackhawks +1.5 @ 2.15
Panostaso: 4/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 20 euroa ja veikkaa koko summalla Chicago +1.5
  3. Voitit tai hävisit, saat kaksi 10 euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!

Ottelu pelataan 20.10.2023 klo 5.30
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja