Jääkiekko

Pelivihje: New York Islanders – New Jersey Devils 21.10.

19.10.2023. Paikalliskamppailussa edut kääntyvät nuoren ja nopean New Jerseyn suuntaan.

Sama vanha Islanders

Ensimmäisten aikaisten merkkien perusteella New York Islandersilta voidaan odottaa joukkueen identiteetin mukaista kiekkoa tälläkin kaudella. Takana on voitot lukemin 3–2 ja 1–0, ja molemmat pelit olivat myös maaliodottamalla mitattuna erittäin vähämaalisia. Tiiviin puolustamisen ja erityisesti maalivahtiedun kautta pyritään raivaamaan väylää pudotuspeleihin. Ilja Sorokin on yksi sarjan parhaista veskareista, ja kakkosvahti Semyon Varlamovin taso riittäisi startteriksi monessa NHL-seurassa.   

Vahvuuksien lisäksi myös Saareilijoiden heikkoudet ovat tuttua tavaraa sarjaa viime vuosina seuranneille. Hyökkäyksessä operoidaan kapealla nipulla, jota johtaa huipputehokas viimeistelijä Brock Nelson. Hyökkäyksen ydinryhmästä vain Mathew Barzal (26) ja Bo Horvat (28) ovat alle 30-vuotiaita. Puolustuksessa ikärakenne on terveempi ja paketti muutenkin jämäkämpi kuin hyökkäyssuuntaan. Tähän peliin saatetaan joutua ilman luotettavaa Scott Mayfieldia, jonka pelikuntoa tarkkaillaan päivittäin. 

Vain huippumaalivahti puuttuu

New Jersey Devilsin joukkueprofiili on täysin erilainen kuin päivän vastustajalla. Siinä missä Islandersin identiteetti rakentuu täysin puolustuksen kautta, on Devilsillä puolestaan eväitä hyvinkin nopeaan ja tehokkaaseen hyökkäysmyllytykseen. Kolmeen ensimmäiseen peliin on isketty kymmenen maalia, vaikka kärkipelaajista Nico Hischier, Timo Meier ja Dawson Mercer painelevat yhä kiikareilla.

Joukkueen ikärakenne on lähellä optimaalista, ja sekä kärkiosaamista että syvyyttä riittää niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä. Toisin kuin Islandersilla, Devilsillä ei ole heittää huippumaalivahtia tolppien väliin. Vitek Vanecek ja Akira Schmid muodostavat perustoimivan tandemin, joka voi parhaimmillaan riittää vaikka mestaruuteen asti. Etuja ei kuitenkaan ole luvassa tällä saralla kummassakaan New Yorkin alueen paikallisottelussa. 

Suosikki väärin, vedot vieraille

Devils on joukkueista merkittävästi parempi muilla osa-alueilla paitsi maalivahtien vertailussa. Lisäksi Islandersin kotietu ei ole aivan normaalilla tasolla paikallisottelussa, jossa on pientä erityislatausta ja runsaasti molempien joukkueiden kannattajia paikalla. Devils on arviossani kohtuullisen selvä suosikki, jonka suoran voiton rajakerroin jää alle 2,2:n.

ComeOn näkee tilanteen toisin, sillä kertoimissa Islanders on suosikki ja Devilsin varsinaisen peliajan voitolle tarjotaan peräti 2,65. Suuren edun kohteeseen on jälleen suuri panos paikallaan.

Pelataan: New Jersey Devils 1X2 @ 2.65
Panostaso: 8/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 50 euroa ja veikkaa koko summalla Devilsin voittoa
  3. Saat viisi 10 euron ilmaisvetoa vaikka veto menisi väärin. Ei kierrätystä!

Ottelu pelataan 21.10.2023 klo 2.30
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja