Jääkiekko

NHL:n kärkikamppailu huipentaa lauantai-illan

16.12.2021. Viikonloppuna saadaan nauttia jälleen NHL-kiekosta parhaaseen katseluaikaan, kun lauantai-iltana Minnesota Wild isännöi monien suomalaisten edustamaa Florida Panthersia. Kestääkö Minnesotan huima kotivire hyökkäysvoimaista Floridaa vastaan?


Ennakko: Minnesota Wild – Florida Panthers

Lauantai-illan kohtaaminen on näille joukkueille kauden toinen. Marraskuun lopulla Florida otti maali-iloittelun päätteeksi kotonaan 5-4-voiton Frank Vatranon kolmen tehopisteen saattelemana. Minnesota saapuu tulevaan iltaan kuuden ottelun voittoputkessa.

Minnesota on ollut tämän NHL-kauden yksi suurimpia yllättäjiä. Minnesota johtaa 28 ottelun jälkeen Läntistä konferenssia 39 pisteellä ja joukkueen pudotuspelipaikka tuntuu jokaisen ottelun jälkeen entistä varmemmalta. Minnesotan joukkueesta puuttuu Kirill Kaprizovia lukuunottamatta suurimmat supertähdet, mutta joukkue kerää pisteitä illasta toiseen tiiviillä joukkuepelaamisella. 

Isoin avain Minnesotan menestykseen on ollut kotipelaaminen, joka on aivan sarjan terävintä kärkeä. Kirjoitushetkellä joukkue on pelannut 12 kotiottelua, joista se on voittanut peräti kymmenen. Kotipelaamisensa lisäksi joukkueen suurin vahvuus on hyökkäyspään tehokkuus, jossa Minnesota on ollut koko sarjan toiseksi paras 106 tehdyllä maalilla.

Minnesotan joukkueesta ei enää löydy suomalaisia pelaajia entisvuosien tapaan. Mikko Koivun lopettamisen jälkeen joukkueen ainut suomalainen pelaaja on 25-vuotias maalivahti Kaapo Kähkönen. Kähkönen on kuitenkin pelannut tällä kaudella ainoastaan seitsemän ottelua Cam Talbotin kantaessa joukkueensa selkeää ykkösmaalivahdin roolia.

Florida on iskenyt Minnesotan jälkeen NHL:ssä tähän kauteen kolmanneksi eniten maaleja (103) ja on Itäisessä konferenssissa 28 ottelun jälkeen neljäntenä 40 pisteellä. Florida on ollut tällä kaudella Minnesotan tapaan erittäin vahva kotijoukkue, mutta vieraissa joukkue on kohdannut lähes järjestäen ongelmia. 12 vierasottelustaan Florida on voittanut ainoastaan neljä ja kerännyt yhteensä 12 pistettä.

Florida kärsii parhaillaan peräti kahdeksan pelaajan loukkaantumisista, joihin kuuluu kaksi suomalaista, joukkueen kapteeni Aleksander Barkov sekä puolustaja Markus Nutivaara. Loukkaantumiset toki avaavat aina mahdollisuuksia muille ja näin on nimenomaan käynyt Aleksi Heponiemelle sekä Olli Juoleville, jotka pelaavat parhaillaan vasta kauden ensimmäisiä otteluitaan Floridan paidassa.

Muut suomalaiset Floridan aktiivisessa kokoonpanossa ovat tällä hetkellä Anton Lundell sekä Eetu Luostarinen.


Löydät kaikki Broidin tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja