Jalkapallo

Liverpool matkaa loistovireessä Tottenhamin vieraaksi

16.12.2021. Viimeinen Valioliigaottelu ennen joulua pelataan sunnuntai-iltana Liverpoolin matkatessa Lontooseen Tottenhamin vieraaksi. Liverpool on kulkenut viimeiset ottelunsa voitosta voittoon ja lähtee oikeutetusti tulevaan otteluun selvänä ennakkosuosikkina.


Ennakko: Tottenham – Liverpool

Sunnuntain kohtaaminen on joukkueille ensimmäinen tällä kaudella. Liverpool on ollut viime vuosina Tottenhamille erittäin vaikea vastustaja, sillä liljanvalkean kotijoukkueen edellinen voitto Liverpoolista on niinkin kaukaa kuin 22.10.2017.

Tottenhamissa puhalsivat muutosten tuulet loka-marraskuun vaihteessa kun täksi kaudeksi päävalmentajaksi seuraan saapunut Nuno Espirito Santo sai lähteä vain muutaman kuukauden palveluksen jälkeen. Tilalle Lontooseen päävalmentajaksi saapui monessa meritoitunut Antonio Conte, joka muistetaan muun muassa Chelsean ja Interin entisenä päävalmentajana.

Conten alaisuudessa Tottenham on pelannut yhteensä kuusi ottelua, joista neljä Valioliigassa. Neljästä Valioliiga-ottelusta joukkue on kerännyt kiitettävät kymmenen pistettä. Conten joukkueille tyypilliseen tapaan Tottenham on päästänyt näissä neljässä ottelussa ainoastaan yhden maalin pelaten kolme nollapeliä. 

Joukkueen suurin ongelma on tällä kaudella ollut hyökkäyspelaaminen, joka on ollut kaukana tarvittavasta tasosta taistellakseen sarjan kärkisijoituksista. Tottenham on tehnyt tällä kaudella 14 otteluun ainoastaan 16 maalia, joista viime kauden maalipörssin voittaja Harry Kane on tehnyt vain yhden.

Tottenham on pelannut tähän mennessä Valioliigassa vähiten otteluita (14) ja majailee ennen viikonloppua sarjassa sijalla seitsemän 25 pisteellä. 

Jurgen Kloppin Liverpool on äitynyt jälleen viime aikoina huimaan voittokulkuun. Joukkue saapuu viikonloppuun kaikki kilpailut mukaan lukien seitsemän ottelun voittoputkessa, jonka aikana on kaatunut peräti viisi Valioliigaseuraa maalierolla 14-1.

Maalintekotehokkuuden lisäksi Liverpool on siis loistanut myös puolustuspäässä. Valioliigassa viimeiseen viiteen otteluun joukkue on pelannut neljä nollapeliä päästäen ainoan maalin Evertonia vastaan 1.12. Liverpool on myös alkukauden paras vierasjoukkue Valioliigassa 19 pisteellä kahdeksasta vierasottelusta.

Sarjataulukossa Liverpool on toisena neljän pisteen päässä yhden ottelun enemmän pelanneesta Manchester Citystä. Vieraiden Mohamed Salah johtaa Valioliigassa sekä maali- että syöttöpörssiä “tehopistein” 14+9. 

Liverpool on juuri nyt todella vaikea voitettava ja Contella riittää työsarkaa sunnuntaina oman joukkueensa kanssa.

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja