Jalkapallo

”Does Giroud have a wife?”

Kun Ranska pelaa maanantai-iltana EM-kisojen avauspelinsä Itävaltaa vastaan, kiinnittyvät katseet 193-senttiseen Olivier Giroudiin. Siinä on mies, joka on tappavan seksikäs.

Giroud on jo 37-vuotias. Kun miehen nimen iskee Googleen, niin etsityimpänä kysymyksenä esiin tulee tietysti ”Does Giroud have a wife?” eli onko hyökkääjällä vaimoa. Kun katsotte miehen ulkokuorta, ymmärrätte miksi tällaista haetaan.

Sen lisäksi, että Giroud on varmasti kova mies rakastelemaan, on hän myös hyvä pelaamaan jalkapalloa. Tappavan Giroudista tekee se, että iästään huolimatta hyökkääjä osaa edelleen viimeistellä. Ja tuossa ryhmässä niitä paikkoja todella avautuu.

Riita poikki ja voita patongin väliin?

Ranskan ryhmässä on niin paljon eripuraa, että se on monesti koitunut ihan ongelmaksi asti. Draamaa on riittänyt pelikentän ulkopuolella, ja se on osaltaan maksanut monet kisat. Jos Les Bleusin paketti pysyy kasassa, on sillä saumat vaikka mestaruuteen asti.

On makukysymys, onko Ranskan pelaajamateriaali jopa parempi kuin Englannilla. Faktaa on ainakin se, että pelaajien nimilista on hurjan kova. Jokaiselle pelipaikalle löytyy sellaista laatua, että välillä joutuu hieraisemaan silmiä nimilistaa lukiessa.

Antoine Griezmann, Kylian Mbappe, Eduardo Camavinga, William Saliba ja kumppanit marssisivat lähes mihin tahansa kisajoukkueeseen suoraan avaukseen. Mbpappe on tosin ollut siirtorumban keskellä, joka saattaa näkyä suorituksissa.

Toisaalta isoissa maajoukkuepeleissä pikakiituri on tehnyt ihmeitä ja jopa kannatellut yksinään joukkuetta.

Rehtori heiluttaa karttakeppiä

Ranskan luotsi Didier Deschamps tarjoaa turvallisen selkänojan joukkueelle. Ranskan ei tarvitse pitää palloa enemmän kuin vastustajansa, se osaa puolustaa tiiviisti ja iskeä nopeasti ylös, kun paikka aukeaa. Kun ranskalaiset pääsevät nopeaan hyökkäykseen, siinä on samanlaista intensiteettiä kuin nuorella Napoleonilla ensimmäisillä valloitusretkillään.

Jos Ranska ei etene kisoissa pitkälle, niin kyllä sitä yllätyksenä voidaan pitää. Kysymys tulee enemmän siitä, mikä joukkue pudottaisi Ranskan. Englanti ja Saksa täydentävät kolmikon, josta mestarimaa todennäköisemmin tulee. En silti uskaltaisi lyödä vetoa sen puolesta, että vaikkapa Englanti kaataa Saksan.

Deschamps on sellainen koutsi, joka ei tarjoile suuria yllätyksiä. Se voi olla tässä kohtaa vain hyvä asia, kun pelataan isoista asioista. Deschamps on luotsi, joka osaa heiluttaa karttakeppiä ja pitää ryhmän kasassa.

P.S. Griezmann on pelaaja, jota kannattaa seurata. Mies on joukkueen sydän. Kun Ranska hyökkää nopeasti ylös, on Griezmann yleensä keskiössä. Ranska on kuin kultaketju, jossa Griezmann loistaa timanttina.

EM-kisat maanantaina

Klo 16.00
Romania – Ukraina
Klo 19.00
Belgia – Slovakia
Klo 22.00
Itävalta – Ranska

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja