Jääkiekko

Pelivihje: Florida Panthers – Toronto Maple Leafs 20.10.

18.10.2023. Poissaoloista kärsivä Panthers on vaikeuksissa Leafsin laadukasta hyökkäyskalustoa vastaan.

Loukkaantumiset syövät iskukykyä

Florida sai napattua ensimmäisen voittonsa alkuviikosta New Jersey Devilsin vieraana. Kauden ensimmäinen vieraskiertue oli tuloksellisesti pettymys, mutta pelillisesti Panthers esitti kelpo otteita varsinkin hyökkäyspäässä. Floridan voi nostaa tälläkin kaudella sarjan kärkipäähän sekä maalipaikkojen luomisessa että niiden viimeistelyssä.

Tämän hetken ongelmat liittyvät vaikeaan kokoonpanotilanteeseen. Brandon Montourin ja Aaron Ekbladin kuntoutumisesta ei ole julkaistu uusia tietoja, joten paluu ei ole lähellä kummallakaan. Myös hyökkääjä Sam Bennettin pelaaminen on epätodennäköistä. Panthers on merkittävästi perustasoaan heikompi suorittaja niin puolustus- kuin hyökkäyspäässä ennen kuin sairastupaa saadaan tyhjennettyä.

Kärki lunastaa odotuksia

Toronto avasi viikkonsa kotitappiolla Chicagoa vastaan. Toronto oli selvästi kuskin paikalla, mutta normaalisti paikkansa hyödyntävä hyökkäys oli tällä kertaa epävireessä. Kokonaisuutena Leafsin kärkihyökkääjät ovat lunastaneet ja jopa ylittäneet huippuunsa viritetyt odotukset. Suurimman huomion on varastanut Auston Matthews, josta tuli vasta NHL-historian viides pelaaja, joka on aloittanut NHL-kauden kahdella peräkkäisellä hattutempulla. Matthewsin lisäksi myös William Nylander ja John Tavares ovat kolmen pelin jälkeen kuudessa pisteessä, Mitch Marnerilla on puolet vähemmän.

Leafsin hyökkäyspeli pyörii pääosin tämän nelikon kautta. Kärki on sarjan parhaita, mutta pudotuspelimenestykseen vaaditaan tehoja myös alaketjuilta. Niissä katse kohdistuu ensimmäistä kokonaista NHL-kauttaan pelaavaan Matthew Kniesiin ja viime kaudella 0,8 pinnan keskiarvolla runkosarjan pelanneeseen Max Domiin

Iso kannanotto Leafsin puolesta

Tästä pelistä ei NHL-matsin ennakkoasetelma juuri viihdyttävämmäksi muutu. Peruuttelu tai varmistelu eivät kuulu kummankaan joukkueen pelisapluunaan, vaan luvassa on reipasta hyökkäyspeliä ailahtelevalla maalivahtityöskentelyllä maustettuna. Normaalitilanteessa peli olisi lähellä kolikonheittoa, mutta Panthersin loukkaantumiset keikauttavat vaakaa roimasti Leafsin suuntaan.

Kirjoitushetkellä ComeOn tarjoilee pelin tasabookkina, kun taas omassa arviossani Leafs on selvä suosikki kokoonpanotilanteiden seurauksena. Suoran vierasvoiton rajakerroin on 2,1:n luokkaa, johon peilattuna Torontosta irtoava 2,45 on huipputarjous. Korkea odotusarvo ja melko hyvä osuvuus näkyvät tavallista suurempana panossuosituksena.

Pelataan: Toronto Maple Leafs 1X2 @ 2.45
Panostaso: 7/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 50 euroa ja veikkaa koko summalla Toronton voittoa
  3. Saat viisi 10 euron ilmaisvetoa vaikka veto menisi väärin. Ei kierrätystä!

Ottelu pelataan 20.10.2023 klo 2.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja