Jääkiekko

Pelivihje: Pittsburgh Penguins – Washington Capitals 3.1.

1.1.2024. Vetovuosi 2024 starttaa Metron klassikkokamppailulla. Lähes identtisestä pistetahdista huolimatta vastakkain on kaksi aivan eri korin joukkuetta.

Kahden ketjun Penguins

Pittsburghissa vuosi vaihtui yhdeksän pisteen saaliilla vuoden viimeisistä viidestä ottelusta. Penguins on tilastollaan 18-13-4 mukavassa positiossa idän pudotuspelitaistelussa. Maaliodottamassa Pengs on sarjan top 5 -joukkue päälle 53 prosentin tilastolla, mitä on vaikea uskoa joukkueprofiilin puolesta. Alaketjuilta ei tule juurikaan tehoja, mutta Pengsin top 6 on tulta ja tappuraa niin kauan kuin Sidney Crosby ja Jevgeni Malkin vetävät luistimet jalkaansa.

Farmista nostettua Valtteri Puustista on kokeiltu sekä Malkinin että Lars Ellerin ketjuissa. Alku on ollut lupaava: Puustisella on kymmeneen peliin seitsemän pinnaa, joista kuusi tasaviisikoin. Penguins on tehokkaan kolmosketjun päässä mestarisuosikkien korista, joten Puustisen ja Ellerin yhteispeli kannattaa ottaa erityistarkkailuun.

Loukkaantuneiden listalla ovat yhä Matthew Nieto ja Bryan Rust, joista jälkimmäinen palasi viime viikolla treeneihin. Rustin lähestyvä paluu on Pengsille loistouutinen, sillä jenkkilaituri oli loukkaantuessaan lähes pinna per peli -tahdissa.

Capitalsille luvassa vaikeuksia

Capitalsilla on Penguinsin tavoin 40 pistettä, mutta Caps on pelannut ottelun vähemmän. Pääkaupungissa on syytä olla tyytyväisiä nykytilanteeseen. Tätä tahtia Capitals päätyisi 96–97 pisteeseen, mikä on historian perusteella riittänyt pudotuspelipaikkaan. Tilastollisesti Capsin ei pitäisi missään nimessä olla näin vahvassa positiossa.

Maaliero on 17 napsua pakkasella. Pistemäärään peilaten vielä uskomattomampi tilasto on 2,29 tehdyn maalin keskiarvo, mikä on sarjan toiseksi huonoin. Pengsistä poiketen Caps on ollut vaikeuksissa maalipaikoissa. Kaikkien tilanteiden xG näyttää lukemaa 49,27 % ja tasaviisikoin osuus on niinkin heikko kuin 46,84 %.

Alexander Ovechkinin vääjäämätön hiipuminen on vihdoin alkanut. Ovechkinilla on 34 peliin vain 7 maalia eli alle puolet totutusta tahdista. Kapteenin maaliruiskun kuivumisen lisäksi lukuisat loukkaantumiset vaivaavat joukkuetta. Sivussa on ketjullinen pelaajia, minkä lisäksi erinomaisesti torjunut Charlie Lindgren loukkasi itseään viikonlopun pelissä New Yorkissa. Lindgrenin vamman vakavuudesta ei ole tihkunut lisätietoja julkisuuteen. Darcy Kuemper on lähtökohtaisesti ykkönen, mutta tällä kaudella kiekko on tarttunut vain 89,2 prosentin tehokkuudella.

Penguins vahvoilla klassikkomatsissa

Penguins vastaan Capitals on yksi 2000-luvun suurista klassikkomatseista. Edelleen kohtaamisessa on omaa magiaansa etenkin joukkueiden taistellessa samoista sijoista. Washingtonissa on kuplan elementtejä, kun taas Pittsburgh on ollut pelillisesti vakuuttava.

Otteluun lähdetään Penguinsin selvästä suosikkiasemasta, mikä ei näy riittävästi kertoimissa. Saan varsinaisen peliajan kotivoitolle rajakertoimeksi noin 1,95. ComeOn tarjoaa kymmenyksen parempaa hintaa, joten betsataan numeroa 87 klassisessa Crosby vastaan Ovechkin -väittelyssä.

Pelataan: Pittsburgh Penguins 1X2 @ 2.05
Panostaso: 3/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 3O euroa
  3. Veikkaa koko summalla Pittsburghia
  4. Voitit tai hävisit, saat kolme 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!


Ottelu pelataan 3.1.2024 klo 2.30
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja