Jääkiekko

Pelivihje: Montreal Canadiens – Buffalo Sabres 5.1.

3.1.2024. Itäisen konferenssin hännillä lojuvilla Montrealilla ja Buffalolla on enää ohut elämänlanka pudotuspeleihin. Sarjataulukosta huolimatta Sabres on parempi joukkue ja suosikki vieraissakin.

Projekti junnaa paikallaan

Montrealissa odotellaan yhä seuraavaa askelta jälleenrakennuksessa. Canadiensilla on 37 pelin jälkeen yhtä monta pistettä kasassa, eli ainakin viime kauden 68 pinnan tulos pitäisi ylittyä helposti.

Pelillisesti meno ei edelleenkään vakuuta millään mittarilla joukkueen roikkuessa 46 prosentin tuntumassa maaliodottamassa. Joukkueen yleiseen tasoon nähden maalivahtipeli on ollut vahvaa, sillä Jake Allen ja Samuel Montembeault ovat torjuneet jopa hieman yli odottaman. Toisin sanoen parempi pelaajamateriaali voisi hyvinkin riittää pudotuspeleihin yhdessä tämän tason torjuntatyöskentelyn kanssa.

Montulta puuttuu sekä kärkiosaamista että syvyyttä. Cole Caufieldin ja Nick Suzukin roolit korostuvat nykyisessä kokoonpanotilanteessa. Viime kauden kirous on kantanut tällekin kaudelle loukkaantumismurheiden toistuessa jälleen. Sivussa on ketjullinen hyökkääjiä, jotka tosin ovat toipuneet jo pitkään. Tilanteeseen on varmasti jossain määrin sopeuduttu, joten poissaoloista ei sikäli parane verottaa liikaa.

Talvi on pitkä myös Buffalossa

Buffalon tilanne on jopa huonompi Sabresin taulun näyttäessä 34 pistettä 38 pelin jälkeen. Muutamat avainpelaajien loukkaantumiset, hyökkäyksen tehottomuus ja heikko maalivahtipeli ovat olleet kitkerältä maistuvan puhvelikeitoksen pääraaka-aineina. Juuri nyt kokoonpanotilanne on hyvä, sillä loukkaantuneina ovat vain Zemgus Girgensons ja Kyle Okposo. Kummallakaan ei ole mainittavaa vaikutusta arvioon.

Viime kauden tapahtumiin peilaten Buffalolta on ollut syytä odottaa enemmän. Kaikkine puutteineen joukkueessa on mukavasti tulivoimaa, kunhan vain ydinrunko suorittaa omalla tasollaan. Tärkeimmistä pelaajista varsinkin Dylan Cozens ja Tage Thompson ovat jääneet kauaksi parhaastaan. Buffalon onneksi Thompson saattaa olla lämpenemässä normaalimmalle tasolleen edellisten pelien perusteella. Jättiläissentterin viimeisen viiden pelin saldo näyttää kolmea maalia ja yhtä monta syöttöä.

Buffaloa tasurisuojalla

Montreal on ylempänä sarjataulukossa, mutta Montun pelissä ei edelleenkään ole voittavia elementtejä. Yksilötasollakin edut kuuluvat Buffalolle lukuun ottamatta maalivahteja. Kokoonpanotilanteista tulee pientä lisäetua vieraille.

Buffalon menestyksissä on edullisia kohteita, joista paras on Draw No Bet eli ”tasan ei vetoa”. ComeOn tarjoaa kohteelle kertoimen 1,83 ja oma rajakertoimeni on noin 1,70. Reippaasti keskivertoa parempaan kohteeseen pääsemme tässä painamaan tasapelisuojan sisältävällä vedolla.

Pelataan: Buffalo Sabres (Tasan ei vetoa) @ 1.83
Panostaso: 7/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 5O euroa
  3. Veikkaa koko summalla Buffaloa
  4. Voitit tai hävisit, saat viisi 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!


Ottelu pelataan 5.1.2024 klo 2.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja