Jääkiekko

NHL:n suomalaiskatsaus: Juuse Saros säväytti Carolinaa vastaan

9.1.2023. NHL:ssä nähdään tällä hetkellä enemmän suomalaisloistoa kuin koskaan aikaisemmin. Broidi listaa joka maanantai yhteen menneen viikon merkittävimmät suomalaistapahtumat!

Juuse Saroksen hikinen iltapuhde

Nashville otti kuluneella viikolla huumaavan 5-3-voiton Carolinasta maalivahti Juuse Saroksen johdolla. Saros teki ottelussa Nashvillen seuraennätyksen torjumalla peräti 64 laukausta. Ottelun kolmannessa erässä suomalainen pysäytti kaikki 28 laukausta, joka on myös Nashvillen seuraennätys. Saros on historian neljäs maalivahti, joka on kaudesta 1955-56 lähtien kirjauttanut vähintään 64 torjuntaa NHL:n runkosarjaottelussa. Suomalainen valittiin toisena peräkkäisenä vuonna NHL:n tähdistöotteluun.

Joel Armia sai maalihanat auki

29-vuotiaan Joel Armian kausi on ollut todella vaikea. Montreal kyntää sarjan pohjalla ja siinä samalla ovat myös suomalaisen tehopisteet olleet vähissä. Armian kauteen tuli helpotusta kuluneella viikolla New York Rangersia vastaan. Porilainen viimeisteli kyseisessä ottelussa kauden ensimmäisen maalinsa. Armia kerkesi pelata 27 ottelua peräkkäin ilman tehtyä maalia. Sunnuntain vastaisena yönä hyökkääjä teki kaksi maalia lisää St. Louisia vastaan nostaen koko kauden saldonsa kolmeen maaliin.

Eeli Tolvasen loistava alku uudessa seurassa

23-vuotiaan Eeli Tolvasen NHL-ura on saanut uuden alun Seattlen paidassa. Vaikean Nashvillessä vietetyn ajan jälkeen hyökkääjä on saanu lentävän startin uudessa seurassa. Tolvanen on pelannut Seattlessa neljä ottelua viimeistellen näihin tehopisteet 2+1. Maalipyssy pelaa tasakentällisin joukkueen kolmosketjussa, jonka lisäksi hän on osa joukkueen kakkosylivoimaa. 

Roope Hintz loukkaantui Prime Time -ottelussa

Kauden toiseksi tehokkain suomalaispelaaja Roope Hintz loukkasi itseään sunnuntain Prime Time -ottelussa Floridaa vastaan. Hintz joutui jättämään ottelun jo ensimmäisessä erässä kesken Radko Gudasin taklauksen johdosta. Suomalainen ei palannut enää ottelun aikana kaukaloon ja loukkaantumisen vakavuus on vielä tässä vaiheessa hämärän peitossa. Hintz on ollut tällä kaudella loistava ja Dallasin sisäisessä pistepörssissä hän on toisena Jason Robertsonin jälkeen.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja