Jääkiekko

Suomi suosikkina torstain Kanada-otteluun

24.5.2023. Suomi kohtaa omassa puolivälieräottelussaan viime vuosilta tutun finaalivastustajan Kanadan. Kumman turnaus päättyy jättipettymykseen? Lue ennakko alta, veikkaa Suomen voittoa ja kääri isot voitot huipputarjouksella!

Nappaa 25 euron ilmaisveto ilman kierrätystä

  1. Avaa pelitili Galaksinolle
  2. Talleta 25 euroa
  3. Veikkaa Suomen voittoa 25 eurolla
  4. Jos Suomi voittaa, sinä voitat 56 euroa + 25 euron ilmaisvedon!
  5. Jos Suomi ei voita, saat silti 25 euron ilmaisvedon

*Suomen kerroin 2.25 on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.


Ennakko: Kanada – Suomi

Suomi oli Tampereen lohkon kolmas Yhdysvaltojen ja Ruotsin jälkeen. Leijonat voitti seitsemästä ottelustaan viisi ja päätti lohkovaiheen neljään peräkkäiseen voittoon. Kanada oli puolestaan Riian lohkon toinen Sveitsin jälkeen. Vaahteranlehdet voitti niin ikään seitsemästä ottelustaan viisi.

Leijonat avasi turnauksen nihkeästi kahdella tappiolla kolmesta ensimmäisestä ottelusta. Tämän jälkeen joukkue otti odotetusti neljä peräkkäistä voittoa ennakolta heikompia Tanskaa, Unkaria, Itävaltaa ja Ranskaa vastaan yhteismaalein 22-6. Lohkovaiheen viimeisessä ottelussa Suomi otti vakuuttavan voiton Tanskasta maalein 7-1.

Mikko Rantanen johtaa Suomen sisäistä pistepörssiä, vaikka hänen maalihanansa ovat edelleen avaamatta. Rantanen on kerännyt kahdeksan syöttöpistettä ja hän on ainoa Suomen hyökkääjä, joka ei ole vielä onnistunut maalinteossa. 

Kanada voitti alkulohkossaan Tshekin, Kazakstanin, Slovakian, Slovenian ja Latvian. Joukkue koki tappionsa Norjalle ja Sveitsille. Kanada aloitti turnauksen neljällä peräkkäisellä voitolla, joita seurasi kaksi peräkkäistä tappiota. Joukkue palasi voittojen tielle lohkon viimeisessä ottelussa Tshekkiä vastaan maalein 3-1.

Kanadan tehokkain pelaaja on ollut puolustajien pistepörssin toinen MacKenzie Weegar tehopistein 3+6=9. Hänen jälkeen joukkueen sisäisessä pistepörssissä toisena tulee Lawson Crouse viidellä maalilla. 

Suomi teki alkulohkovaiheessa kolme maalia Kanadaa enemmän, kun taas Kanada päästi omiin neljä maalia vähemmän.

Suomi ja Kanada ovat toisilleen erittäin tutut joukkueet viime vuosien MM-finaaleista. Joukkueet ollaan nimittäin nähty kolmessa edellisessä MM-finaalissa vuosina 2022, 2021 ja 2019. Tällä kertaa toinen näistä jää ulos mitalipeleistä.

Suomi vei Kanadan nenän edestä MM-kultaa vuosina 2022 ja 2019. Vuoden takainen MM-finaali muistetaan Kanadan huimasta takaa-ajosta ja Sakari Mannisen jatkoaikamaalista. Kanada puolestaan voitti MM-kultaa jatkoajan jälkeen vuonna 2021.

Broidi


Nappaa 25 euron ilmaisveto ilman kierrätystä

  1. Avaa pelitili Galaksinolle
  2. Talleta 25 euroa
  3. Veikkaa Suomen voittoa 25 eurolla
  4. Jos Suomi voittaa, sinä voitat 56 euroa + 25 euron ilmaisvedon!
  5. Jos Suomi ei voita, saat silti 25 euron ilmaisvedon

*Suomen kerroin 2.25 on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.


Muita aiheeseen liittyviä juttuja