Jääkiekko

Boston kohtaa lauantaina Patrik Laineen Columbuksen

16.12.2022. Suomalaisia NHL-faneja hemmotellaan lauantai-iltana kolmella Prime Time -ottelulla. Matseista odotetuin käydään Boston Bruinsin ja Columbus Blue Jacketsin välillä. Lue ennakko alta ja koukkaa lisäjännitystä ilmaisvedolla!


Ennakko: Boston – Columbus

Boston on kirjoitushetkellä NHL:n kärkijoukkue. Joukkue on kerännyt upean alkukauden aikana 47 pistettä, joka on kolme pistettä enemmän kuin seuraavana tulevilla New Jerseyllä ja Torontolla. Boston on tehnyt sarjassa eniten maaleja yhdessä Dallasin kanssa (110) ja päästänyt kaikista vähiten (61). Joukkue on yhtä ottelua kohden tehnyt keskimäärin 3,93 maalia ja päästänyt 2,18. 

Boston aloitti oman viikkonsa kotiottelulla New York Islandersia vastaan. Kyseisestä ottelusta joukkue otti 4-3-voiton voittomaalikilpailun jälkeen. Voitto oli joukkueelle toinen peräkkäinen. Islandersia vastaan sankareina häärivät kakkosketjusta Jake DeBrusk 2+1 ja Pavel Zacha 0+2. Kyseinen ottelu aloitti Bostonin viiden ottelun mittaisen kotiputken.

Bostonin joukkueessa ei ole suomalaisia, mutta mielenkiintoisia supertähtiä löytyy senkin edestä. David Pastrnak on ollut yksi alkukauden arvokkaimmista pelaajista tehopistein 19+20=39. Hyökkääjä löytyy sarjan pistepörssistä sijalta kuusi. Linus Ullmark on ollut puolestaan yksi kauden parhaista maalivahdeista. 29-vuotias ruotsalainen on torjunut joukkueelle tällä kaudella 17 voittoa torjuntaprosentilla 93,8 %.

Columbus lähti kauteen suurin odotuksin, mutta sesongista on muodostunut pannukakku. Joukkue löytyy idästä viimeiseltä sijalta ja heidän mahdollisuutensa pudotuspeleihin on mitätön 0,6 %. Columbus on tehnyt sarjassa ainoastaan 80 maalia ja päästänyt samalla kaikista joukkueista toiseksi eniten 115. Kaupungissa odotetaan jo tulevaa kesää ja sen tuomaa draftia.

Columbus aloitti viikkonsa vierasottelulla Floridaa vastaan. Kyseisessä ottelussa joukkue jäi maaleitta ja hävisi lukemin 4-0. Tappio oli Columbukselle neljäs viimeiseen kuuteen otteluun.

Columbuksessa positiivista on Patrik Laineen oiva vire. Kahden loukkaantumisen jälkeen Tesoman tykki on palannut sarjan huipulle. Joulukuun seitsemään otteluun Laine on tehnyt komeat tehopisteet 6+3=9. Viimeksi hyökkääjä liekehti Los Angeles Kingsiä vastaan tehopistein 1+2.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja