Jalkapallo

Argentiina ja Ranska pelaavat MM-kullasta – Osuuko Messi jälleen?

16.12.2022. Maailmanmestaruutta hamuava Lionel Messi on iskenyt turnauksessa jo viidesti, joten hän on pilkkujen ampujana varsin todennäköinen maalintekijä myös MM-finaalissa Ranskaa vastaan. Lue ennakko matsiin alta ja nappaa jättikerroin Messin maalille!

Ennakko: Argentiina – Ranska

Argentiina on MM-finaalissa kuudetta kertaa. Edellisen kerran maa on juhlinut MM-kultaa vuonna 1986 ja viimeksi se on ollut osallisena finaalissa vuonna 2014. Hallitseva maailmanmestari Ranska on MM-finaalissa toista kertaa peräkkäin ja kaiken kaikkiaan neljättä kertaa.

Argentiina on kaatanut jatkopeleissä Australian, Hollannin ja Kroatian. Joukkueen turnaus on ollut nousujohteinen ja voiton se on ottanut viisi kertaa peräkkäin. Välierissä Argentiina oli selvästi Kroatiaa parempi. Varovaisen alun jälkeen Kroatia teki pari kohtalokasta virhettä, joista Lionel Messi ja Julian Alvarez rankaisivat. Alvarez teki toisella puoliajalla toisen maalin ja maa marssi finaaliin maalein 3-0. 

Messi on ollut turnauksen paras pelaaja ja hän johtaa maalipörssiä viidellä maalilla ja kolmella maalisyötöllä. Alvarez on maalipörssissä heti perässä kolmantena neljällä maalilla. Kahden edellä mainitun lisäksi joukkueen suurimpia onnistujia ovat olleet Enzo Fernandez, Alexis Mac Allister, Nicolas Otamendi ja Emiliano Martinez. Argentiina on noussut turnauksessa vaikeuksien kautta voittoon. Joukkue pelaa finaalissa Messille, jolle ottelu on maajoukkueuran viimeinen.

Ranska on kaatanut jatkopeleissä Puolan, Englannin ja Marokon. Ranska ei ole ollut kovinkaan vakuuttava pelillisesti, mutta tehokkuutta ja tulosta tulee ottelusta toiseen. Ranskan kohdalla kahdessa edellisessä ottelussa huolta on aiheuttanut liiallinen passivoituminen johtoasemassa. Marokko laittoi Ranskan koville välierissä. Ranska sai otteluun unelma-alun Theo Hernandezin osumalla, mutta Marokko löi hallitsevan maailmanmestarin paineen alle varsinkin toisella puoliajalla. Ranskan vapauttavasta 2-0-maalista vastasi 24-vuotias Randal Kolo.

MM-finaalista odotetaan Messin ja Kylian Mbappen välistä otatusta. Mbappe on maalipörssin kärjessä Messin rinnalla viidellä maalilla ja kahdella maalisyötöllä. Olivier Giroud on kompannut nuorta tähteä neljällä maalilla. Ranska saa finaaliin villin kortin, kun Karim Benzema palaa loukkaantumisen jälkeen joukkueeseen mukaan. Hän tulee tarvittaessa ratkaisemaan ottelua vaihtopenkiltä.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja