Jalkapallo

City suursuosikkina Manchesterin derbyyn

30.9.2022. Sunnuntaina Valioliigassa pelataan kauden ensimmäinen Manchesterin paikallisottelu. Pep Guardiolan Man City lähtee nykyvireessään otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Lue ennakko alta ja lunasta jopa satasen ilmaisveto ilman kierrätysehtoja!


Man City – Man United

Manchester City lähti maajoukkuetauolle sarjan toiselta sijalta 17 pisteellä. Joukkueella on sarjan kärkeen ja Arsenaliin matkaa kaksi pistettä. Ennen maajoukkuetaukoa pelaamistaan parantanut Manchester United on sarjassa viidentenä 12 pisteellä.

Suurin mestarisuosikki City on kulkenut alkukauden voitosta voittoon paria vahinkoa lukuun ottamatta. City on voittanut seitsemästä ottelustaan viisi ja pelannut tasan Newcastlea ja Aston Villaa vastaan. Joukkue on vakuuttanut sekä hyökkäys- että puolustuspäässä maalierolla 23-6. Kaikki kilpailut mukaan lukien City kulkee kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa maalierolla 9-1.

Valioliigakauden ykköspuheenaihe on ollut norjalaishyökkääjä Erling Haaland. Monsteri on tehnyt tähän syksyyn jo 11 Valioliigamaalia ja kolme Mestarien liiga -maalia. Seurajoukkueessa Haaland kulkee seitsemän ottelun mittaisessa maaliputkessa. Tämän putken aikana hän on osunut tolppien väliin 12 kertaa.

United aloitti kauden kahdella todella nololla tappiolla Brightonia ja Brentfordia vastaan. Joukkueen ryhtiliike tapahtui kauden kolmannessa ottelussa, josta se otti 2-1-voiton Liverpoolia vastaan. Liverpool-voitto mukaan lukien United on voittanut kaikki neljä viimeisintä Valioliigaotteluaan. United on erinäisistä peruutuksista johtuen pelannut edellisen Valioliigaottelunsa lähes kuukausi sitten 4. syyskuuta. Ennen maajoukkuetaukoa joukkue pelasi kaksi ottelua Eurooppa-liigassa. Marcus Rashford on ollut Unitedin tehokkain pelaaja Valioliigassa kolmella maalilla ja kahdella maaliin johtaneella syötöllä.

Unitedin maaliero oli kahden ensimmäisen ottelun jälkeen 1-6. Päävalmentaja Erik Ten Haag on saanut hilattua sen kuuden ottelun jälkeen lukemiin 8-8. United on parantanut huimasti etenkin puolustussuuntaan, mutta hyökkäyspäässä se ei millään pysty vastaamaan Citylle. Unitedin suurin vahvuus on tehokas vastahyökkäyspelaaminen. Siihen avautuu oiva mahdollisuus Cityn pallonhallintajalkapalloa vastaan.

Viime kaudella City voitti molemmat Manchesterin derbyistä. Ensimmäisen City voitti vieraissa maalein 2-0 ja toisen se hoiti selkeästi kotona maalein 4-1. Kahdesti näissä otteluissa osuivat Kevin De Bruyne ja Riyad Mahrez.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja