Jääkiekko

HIFK ja TPS kohtaavat Stadin kirkkaissa valoissa

30.9.2022. Lauantaina Liigassa pelataan kuuma seitsemän ottelun kierros. Kierroksen ehkä odotetuin kohtaaminen väännetään Helsingissä HIFK:n ja TPS:n kesken. Lue ennakko alta ja koukkaa lisäjännitystä matseihin ilmaisvedolla!


Ennakko: HIFK – TPS

Torstain jälkeen TPS on Liigan sarjataulukossa toisena kolmen pisteen päässä sarjajohtaja Ilveksestä. Heikosti kautensa aloittanut HIFK on puolestaan kuuden ottelun jälkeen sarjassa vasta sijalla 14. Perjantaina HIFK pelaa vieraissa HPK:ta vastaan ja TPS SaiPaa vastaan.

HIFK katkaisi neljän ottelun mittaisen tappioputkensa keskiviikkona kotona Sportia vastaan. Heti ensimmäisissä otteluissa kriisin partaalle valunut seura kaatoi vaasalaiset lopulta jatkoajan jälkeen maalein 4-3. Ottelun sankarina toimi paluun Stadiin tehnyt Ilari Melart kahdella täysosumalla. HIFK on voittanut kuudesta ottelustaan vain kaksi ja kauden ainoa varsinaisen peliajan voitto tuli kauden avauksessa HPK:ta vastaan. Helsinkiläisten maaliero on 13-18.

HIFK:n paras pistemies ja maalintekijä on alkukauteen ollut puolustaja Melart. Edelliset yhdeksän vuotta ulkomailla pelannut Melart oli vetänyt HIFK-paidan ylleen edellisen kerran keväällä 2013. Puolustaja on palannut Liigaan tehokkaasti, sillä hänen lavastaan on toistaiseksi syntynyt tehopisteet 4+2=6. Peliaikaa Melart kellottaa reilut 21 minuuttia per ottelu.

TPS on aloittanut kautensa huomattavasti positiivisemmin. Turkulaiset liitävät tiistain jälkeen neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa. Neljännen voittonsa joukkue otti kotona Pelicansia vastaan maalein 2-1. TPS on pelannut toistaiseksi seitsemän ottelua, joista se on onnistunut voittamaan viisi. Tappiot TPS on kokenut vieraissa Lukkoa ja Tapparaa vastaan. Turkulaisten maaliero kauden ensimmäisiin otteluihin on 19-16. Ranskalainen Anthony Rech on ollut TPS:n tehokkain pelaaja tehopistein 5+1=6. Toinen turkulaisjoukkueen valopilkku on ollut 21-vuotias Valtteri Pulli tehopistein 1+5=6. 

Lauantain ottelu on uusinta viime kevään puolivälieristä. Kyseinen ottelusarja venyi aina seitsemänteen otteluun saakka, jossa TPS oli parempi maalein 3-1. Viime kauden 11 keskinäisestä kohtaamisesta TPS vei nimiinsä peräti seitsemän.

Kierroksen muut ottelut ovat:

  • Ilves-HPK
  • Jukurit-Sport
  • JYP-KalPa
  • Pelicans-Tappara
  • SaiPa-Lukko
  • Ässät-KooKoo

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja