Jalkapallo

Hradeckyn Leverkusen haastaa Bayernin

28.9.2022. Perjantai-iltana Saksan Bundesliigassa pelataan huippuottelu Bayern Münchenin ja Leverkusenin kesken. Kumman heikko alkukausi ottaa käänteen parempaan? Lue ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous viikonlopun peleihin!


Ennakko: Bayern München – Leverkusen

Molempien joukkueiden alkukausi on ollut erittäin heikko ennakko-odotuksiin nähden. Ylivoimainen mestarisuosikki Bayern on sarjassa seitsemän kierroksen jälkeen vasta sijalla viisi. Leverkusen löytyy sarjan pohjalta sijalta 15.

Elokuussa Bayern aloitti kauden kolmella erittäin vakuuttavalla voitolla yhteismaalein 15-1. Kolmen ylimarssin jälkeen joukkue on kokenut kolme tasapeliä ja nöyryyttävän 1-0-tappion Augsburgille juuri ennen maajoukkuetaukoa. Täten suurseuran edellinen voitto kotimaassa on yli kuukauden takaa 21. elokuuta. Mestarien liigassa Bayern on voittanut Interin ja Barcelonan, mutta kotimaassa se ei pysty kellistämään ennakolta heikompia vastustajiaan. Bayernin maaliero on neljään edelliseen kamppailuun 4-5. Sarjataulukossa seura on jäänyt viiden pisteen päähän kärjestä.

Bayernin valonpilkahdus on alkukaudesta ollut vasta 19-vuotias Jamal Musiala. Saksan A-maajoukkueeseen kuuluva nuorukainen on iskenyt kauden alkuun jo neljä maalia. Musiala on otteillaan vakiinnuttanut paikkansa joukkueen avauskokoonpanosta.

Leverkusenin aloitus uuteen kauteen on ollut yksi seurahistorian heikoimmista. Leverkusen hävisi viidestä ensimmäisestä ottelustaan peräti neljä. Kauden toistaiseksi ainoan voittonsa joukkue otti 27. elokuuta Mainzia vastaan. Kahdessa edellisessä ottelussa Leverkusen on jäänyt tasapeliin Hertha Berliniä ja Werder Bremeniä vastaan. Isoista puolustuspään ongelmista kärsinyt joukkue on viidellä kerätyllä pisteellä viettänyt koko kauden sarjan pohjamudissa. Pettymys on ollut iso, sillä joukkue pelaa Mestarien liigassa ja oli viime kaudella sarjan kolmas.

Leverkusenin kanssa heikko alkukausi on takana myös suomalaismaalivahti Lukas Hradeckylla. Hradecky on torjunut Leverkusenin maalilla kaikki ottelut yhtä lukuun ottamatta. Maalivahti onnistui hyvin Huuhkajissa, joten toivottavasti turkulaisen itseluottamus palaa jälleen tutulle tasolleen.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kotimaan kentillä kahdesti. Bayern voitti ensimmäisen kohtaamisen vieraissa maalein 5-1 ja jälkimmäisessä Leverkusen venyi vieraissa tasapeliin maalein 1-1. Edellisen kerran Leverkusen on onnistunut voittamaan Bayernin marraskuussa vuonna 2019.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja