Jalkapallo

Lauantai-iltana pelataan odotettu Der Klassiker

7.10.2022. Lauantaina Bundesliigassa pelataan kahden suurseuran, Dortmundin ja Bayern Münchenin välinen kohtaaminen. Jatkaako herännyt Bayern maalitehtailuaan myös pahinta kilpailijaansa vastaan? Lue ennakko alta!


Ennakko: Dortmund – Bayern

Saksan pääsarjaa johtavat kahdeksan kierroksen jälkeen yllätysjoukkueet Union Berlin ja Freiburg 17 pisteellä. Suuret Bayern ja Dortmund ovat sarjassa sijoilla kolme ja neljä 15 pisteellä.

Dortmund otti keskiviikkona Mestarien liigassa komean vierasvoiton Sevillasta maalein 4-1. Bundesliigassa joukkue koki viikko sitten karvaan 3-2-tappion Kölniä vastaan. Ailahtelevasti esiintynyt Dortmund on voittanut kahdeksasta ottelustaan viisi. Tappiot joukkue on kokenut Kölnin lisäksi RB Leipzigille ja Werder Bremenille. Dortmundin vitsaus on jo pidempään ollut vajavainen puolustuspelaaminen. Joukkueen maaliero on alkukauteen 11-10.

Dortmund on kärsinyt koko alkukauden loukkaantumisista. Bayernia vastaan joukkueen kokoonpanosta tulevat olemaan poissa muun muassa Marco Reus, Mats Hummels ja Giovanni Reyna

Bayern leikitteli tiistaina tshekkiläisen Plzenin kustannuksella maalein 5-0. Kahteen edelliseen otteluun joukkue on iskenyt peräti yhdeksän maalia, sillä viikko sitten Leverkusen taipui Bayernin käsittelyssä maalein 4-0. Bayernin kausi ei kuitenkaan ole ollut pelkkää juhlaa. Ylivoimainen mestarisuosikki on sarjassa vasta kolmantena ja tilillä on tältä kaudelta jo yksi tappio sekä kolme tasapeliä. Bayern on tehnyt tällä kaudella Bundesligassa eniten maaleja (23) ja päästänyt vähiten (6). 

Bayern pelaa lauantaina ilman Thomas Mulleriä, Joshua Kimmichiä ja Lucas Hernandezia. Tiistaina joukkueen sankari oli Mestareiden liigassa Leroy Sane, joka iski pallon maaliin kahdesti.

Viime kaudella Bayern voitti Dortmundin kahdessa kohtaamisessa yhteismaalein 6-3. Keskinäisissä kohtaamisissa Bayern on ottanut peräti kahdeksan peräkkäistä voittoa. Edellisen kerran Dortmund on voittanut Bayernin Saksan Super Cupissa vuonna 2019. Edellisen kerran keltaiset ovat onnistuneet voittamaan Bundesligassa vuonna 2018.

Der Klassikerit ovat olleet viime vuosina todella vauhdikkaita ja runsasmaalisia otteluita. Jokaisessa edellisestä kuudesta kohtaamisesta maaleja ollaan tehty vähintään neljä.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja