Jalkapallo

Sarjakärki Arsenal kohtaa sunnuntaina Liverpoolin

7.10.2022. Valioliigassa pelataan sunnuntaina upea ottelu Arsenalin ja Liverpoolin kesken. Saako Arsenalin iloinen liito jatkoa?

Ennakko: Arsenal – Liverpool

Arsenal johtaa Valioliigaa kahdeksan kierroksen jälkeen yhden pisteen erolla Manchester Cityyn nähden. Liverpoolin katastrofaalinen alkukausi oikeuttaa vasta sijaan yhdeksän 11 pistettä Arsenalia vähemmän keränneenä.

Arsenal otti torstaina tyylipuhtaan 3-0-voiton Bodo/Glimtiä vastaan. Valioliigassa joukkue on voittanut kaksi edellistä otteluaan Tottenhamia ja Brentfordia vastaan. Arsenal otti viikko sitten erittäin maukkaan 3-1-voiton paikallisvastustaja Tottenhamista. Arsenal on hävinnyt tällä kaudella vain yhden ottelun ja sen maaliero on Valioliigassa vakuuttava 20-8. Neljästä kotiottelusta joukkue on ottanut pelkkiä voittoja maalierolla 11-5. 

Arsenalin kirkkain tähti on alkukaudesta ollut brasilialainen Gabriel Jesus. 25-vuotias brassi siirtyi kesällä Pohjois-Lontooseen Manchester Citystä yli 50 miljoonan euron siirtosummalla. Kahdeksaan otteluun Jesus on tehnyt viisi maalia ja antanut kolme maaliin johtanutta syöttöä. Vikkelä hyökkääjä aiheuttaa sunnuntaina harmaita hiuksia Liverpoolin puolustukselle.

Liverpoolin alkukausi on ollut erittäin tahmea. Liverpool on ottanut tällä kaudella Valioliigassa vain kaksi voittoa seitsemästä ottelusta. Voitot ovat tulleet kotona Newcastlea ja Bournemouthia vastaan. Tasatulokseen joukkue on jäänyt peräti neljä kertaa. Viimeisimmän tasapelin Liverpool pelasi viikko sitten Brightonia vastaan lukemin 3-3. Tiistaina joukkue otti kotona 2-0-voiton skotlantilaista Rangersia vastaan. Rentouttaako tämä voitto joukkueen tekemistä?

Liverpoolin maaliero on alkukauteen 18-9. Se kuitenkin hämää paljon, sillä puolet joukkueen maaleista syntyi Bournemouth-voitossa elokuun lopussa. Viime kausiin verrattuna joukkue vuotaa sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Kärjessä on ollut vaisua tekemistä Mohamed Salahista lähtien ja puolustuksesta mennään tätä nykyä ohi oikealta ja vasemmalta.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat yhteensä neljä kertaa Valioliigassa ja liigacupissa. Näistä kohtaamisista yksi päättyi tasan ja loput kolme Liverpoolin voittoon. Arsenal ei tehnyt kohtaamisissa ainuttakaan maalia ja maalit menivät Liverpoolille lukemin 8-0. Edellisen kerran Arsenal on tehnyt Liverpoolia vastaan maalin 28. syyskuuta 2020.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja