Jääkiekko

Uudistunut Ilves suosikkina paikallispeliin

6.10.2022. Kauden toinen Tampereen paikalliskamppailu pelataan perjantai-iltana. Sarjakärki Ilves lähtee otteluun ennakkosuosikkina uuden päävalmentajan alaisuudessa. Lue ennakko matsiin alta ja koukkaa lisäjännitystä Liigaan ilmaisvedolla!


Ennakko: Tappara – Ilves

Ilves on keskiviikon jälkeen Liigan kärjessä 18 pisteellä. Heikosti viime aikoina esiintynyt Tappara on sarjassa vasta sijalla yhdeksän. Piste-ero näiden joukkueiden välillä on kuusi pistettä. Ilves vei kaksi viikkoa sitten kauden ensimmäisen paikalliskamppailun nimiinsä suvereenisti maalein 3-0.

Tapparalle viime ajat ovat olleet murheelliset. Kirvesrinnat avasivat kauden kahdella voitolla, mutta viimeisestä seitsemästä ottelustaan joukkue on voittanut vain kaksi. Liigassa Tappara on hävinnyt kaksi ottelua peräkkäin Pelicansille ja Ässille yhteismaalein 1-7. Tapparan maaliero on pakkasella neljän maalin verran lukemin 21-25. Keskiviikkona Tappara otti helpottavan voiton saksalaisesta Munchenistä voittomaalikilpailun päätteeksi. Kyseisessä ottelussa Tappara oli jo tappiolla lukemin 3-1, mutta joukkue nousi lopulta tasoihin kolmannessa erässä. 

Tapparalta viimeisimmissä otteluissa sivussa ovat olleet ykkösmaalivahti Christian Heljanko sekä ykköspuolustaja Valtteri Kemiläinen.

Sarjakärki Ilves julkaisi keskiviikkona shokkiuutisen, kun se antoi päävalmentaja Jouko Myrrälle kenkää. Ilves nimitti uudeksi päävalmentajakseen Antti Pennasen, jonka sopimus seuran kanssa ulottuu kevääseen 2025 saakka. Pennanen on toiminut kahden viime kauden ajan päävalmentajana Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa. Ilves aloitti kauden viidellä peräkkäisellä voitolla, mutta viimeisestä neljästä ottelustaan se on Liigassa hävinnyt kolme. Heillä on alla kaksi peräkkäistä tappiota HPK:lle ja KalPalle. Ilves voitti Myrrän viimeisessä ottelussa tiistaina norjalaisen Stavangerin maalein 4-1.

Ilveksen maaliero on Liigassa 25-20. Joukkueen paras pistemies on kokenut Petri Kontiola tehopistein 2+6. Tapparasta Jori Lehterä hätyyttelee pistepörssin kärkeä sijalla kolme tehopistein 1+9. 

Ilves lähtee perjantain kamppailuun ennakkosuosikkina hyvinkin erikoisista lähtökohdista huolimatta. Tappara on joukkueena hyvin sekavassa tilassa ja se antaa huomattavaa tasoitusta ennen kaikkea maalivahtiosastolla. Kaksi viikkoa sitten Ilves dominoi ja tulevasta kamppailusta odotetaan samanlaista yliajoa keltavihreiden puolelta.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja