Jääkiekko

Pelivihje: Florida Panthers – Los Angeles Kings 12.1.

10.1.2024. Panthers palaa Sunriseen täydellisesti sujuneen rundin jälkeen. Niukkoja tappioita viime peleissään kärsinyt L.A. Kings on todellinen uhka Floridan voittoputkelle.

Kahdeksan putkeen

Florida ei jättänyt tiistain kierroksella mitään mahdollisuutta isännille St. Louisin vieraana. Päivän vihjeenäkin ollut peli päättyi Panthersin murskavoittoon lukemin 5–1, mikä tarkoitti osumaa Floridasta ja hutia overista. Tällä kertaa oli Matthew Tkachukin vuoro nousta sankariksi hattutempulla ja syöttöpisteellä. Tkachuk nosti samalla kauden pistemääränsä 39:ään.

Kahdeksan ottelun voittoputkessa on mukava palata takaisin Sunriseen, jossa joukkue viipyy seuraavat puolitoista viikkoa. Peli kulkee ja Floridalla on aito mahdollisuus taistella itäisen konferenssin ja jopa koko runkosarjan voitosta. Samalla on hyvä muistaa, että kaikki putket päättyvät joskus. Päivän vastustaja on hyvinkin kykeneväinen horjuttamaan Floridan dominanssia.

Lännen uinuva jätti

Los Angeles Kingsin leirissä vuosi on vaihtunut aivan toisenlaisissa tunnelmissa. Joulutauon jälkeen Kings on voittanut vain yhden pelin ja senkin sarjassa viimeisenä olevaa Sharksia vastaan. Tappioputki venyi keskiviikon vastaisena yönä jo kuuteen Tampa Bayn noustessa takaa-ajoasemasta voittoon jatkoajalla.

Niukat tappiot ovat olleet Kingsille arkea viime viikkoina. Nykyisen rännin tappioista viisi on tullut maalin erolla ja niistä kolme varsinaisen peliajan jälkeen. Varianssin nurja puoli saa juuri nyt Kingsin näyttämään huonommalta kuin joukkue onkaan.

Taustalle muhii yksi kevään potentiaalisista menestyjistä. Kings on Panthersin tavoin todellinen xG-pumppu, joka pyörittää säännönmukaisesti yli 55 prosentin osuutta maaliodottamasta. Kärki ei ole Floridan tasoa, mutta Kingsin taso määrittyykin syvyyden mukaan. Vai kuinka monella muulla joukkueella olisi varaa peluuttaa Pierre-Luc Dubois’ta kolmossentterin minuuteilla?

Vieraissa positiivista odotusarvoa

Pelillisesti tämä on yksi kierroksen kovatasoisimmista otteluista, ja huippumatsiin on aina mukava saada betsiä sisään. Lisäksi molemmat joukkueet ovat oleellisilta osin terveitä, eli kokoonpanospekuloinneilta vältytään tällä kertaa. Maaleilla nähtäneen Sergei Bobrovski kotijoukkueelta ja vierailta uransa parasta kautta 36-vuotiaana pelaava Cam Talbot.

Omissa papereissani Florida on perustasoltaan vain hieman Los Angelesia edellä. Kingsillä onkin realistinen mahdollisuus katkaista Panthersin voittoputki. Parasta etua tuo suora vierasvoitto, josta irtoaa ComeOnilla kertoimeksi 3,14. Rajakertoimeni tähän on 2,90 ja vedon odotusarvoksi muodostuu vähän yli 1,08. Panostuksessa sopiva kompromissi löytyy kolmesta yksiköstä, joka palauttaa tällä kertoimella jo tuntuvasti vedon osuessa.

Pelataan: Los Angeles Kings 1X2 @ 3.14
Panostaso: 3/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 2O euroa
  3. Veikkaa koko summalla Kingsiä
  4. Voitit tai hävisit, saat kaksi 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!


Ottelu pelataan 12.1.2024 klo 2.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja