Jääkiekko

Pelivihje: Minnesota Wild – Philadelphia Flyers 13.1.

12.1.2024. Loukkaantumisista kärsivän Minnesotan kausi on ollut täynnä vastoinkäymisiä. Vähämaalisuus on illan teemana laadukkaasti puolustavan Philadelphia Flyersin saapuessa Saint Pauliin.

Takaiskujen talvi

Pudotuspelien vakikävijänä tunnetulla Minnesota Wildilla tekee tänä vuonna tiukkaa selviytyä mukaan kekkereihin. Wild on tipahtanut jo seitsemän pisteen päähän lännen viimeistä pudotuspelipaikkaa pitävästä Predatorsista. Tulevat viikot ovat loppukauden kannalta kriittisiä, kun Wild pääsee urakoimaan kotipainotteista ohjelmaa ennen tähdistöottelutaukoa.

Monet sattumalle alttiit tapahtumat ovat kääntyneet tänä talvena Wildia vastaan. Wild on tuttuun tapaan kriittisen viidenkympin rajan paremmalla puolella maaliodottamassa. Siitä ei ole ollut juurikaan iloa, sillä maalivahtipeli on poukkoillut pääosin huonon ja surkean välillä. Viimeisimpänä Wild-veskarien kirouksen sai ylleen kärkikorin prospekti Jesper Wallstedt, jonka taakse Dallas pommitti seitsemän maalia ruotsalaisen NHL-debyytissä.

Tulevina viikkoina torjuntavastuuta kantanee Marc-Andre Fleury, sillä Filip Gustavsson on yhä loukkaantuneena. Sivussa ovat myös Jonas Brodin ja Jared Spurgeon puolustuksesta sekä Kirill Kaprizov hyökkäyksestä. Kyse on megatason menetyksistä, jotka syövät Wildin mahdollisuuksista useita pinnoja.

Lisää käsiä puolustukseen

Jos on Wildin kausi ollut pettymys, niin Flyers puolestaan lukeutuu kauden suurimpiin positiivisiin yllättäjiin. Odotuksia oli kauden alussa korkeintaan joukkueen pukukopissa, mutta niin vain Flyers on runkosarjan puolivälissä playoff-sijoilla. Tahti on tosin hiipunut alkukaudesta, ja viimeisen kymmenen pelin otanta näyttää kolmea voittoa.

Alkuviikosta Flyers oli mukana kauden toistaiseksi suurimmassa pelaajakaupassa, jossa Cutter Gauthier liikahti Anaheimiin ja Jamie Drysdale Philadelphiaan. Treidin voittajaa on tässä vaiheessa mahdoton arvioida, kun Gauthierilla ei ole yhtäkään NHL-peliä vyöllään. Varmaa on kuitenkin se, että Phillyn puolustus parani merkittävästi Drysdalen hankinnalla. Drysdale hyppäsi suoraan ykköspariin ja avasi ylivoimalla pistetilinsä heti ensimmäisessä pelissään.

Drysdale tuo takalinjoille hyökkäyspelin osaamista, jota Flyers nimenomaan kaipaa. Viisikkopuolustaminen on parantunut merkittävästi viime kaudesta, mutta Flyers on edelleen melko kapea joukkue hyökkäyssuuntaan. Toki potentiaalia on myös parempaan. Keskeisiin rooleihin nousseista hyökkääjistä Joel Farabee, Morgan Frost ja Owen Tippett ovat alle 25-vuotiaita ja vasta saavuttamassa parhaan tasonsa.

Vähämaalinen taistelu odotuksissa

Perjantai-illan kamppailuun lähdetään hyvin tasaisista lähtökohdista. Minnesotan poissaolot tuovat Phillylle huomattavaa etua ja tasoittavat ottelun lähes kolikonheitoksi. Kertoimissa tämä näkyy aivan oikein Minnesotan lievänä suosikkiasemana.

Maaliodottaman puolesta ollaan liikkeellä todella vähämaalisin odotuksin Minnesotan maalivahtiongelmista huolimatta. Laatupaikat jäänevät vähiin, joten laukojilta vaaditaan tehokasta iltaa overien paukkumiseksi. Klassinen 5,5 maalin linja alittuu lähes kerran kahdesta, ja ComeOn tarjoaa kohteelle kerrointa 2,13. Ostellaan underia muutamalla yksiköllä ja toivotaan vaihteeksi hyvää iltaa Minnesotan aloittavalle maalivahdille.

Pelataan: Alle 5.5 @ 2.13
Panostaso: 3/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 2O euroa
  3. Veikkaa koko summalla underia
  4. Voitit tai hävisit, saat kaksi 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!


Ottelu pelataan 13.1.2024 klo 3.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja