Jääkiekko

NHL:n kärkivarauksen nolo salitulos: nolla leukaa!

NHL:n kärkivarauksien joukkoon povattu Casey Mittelstad nousi kesällä 2017 otsikoihin, eikä ihan niin mairittelevista syistä.

Mittelstad osallistui tuolloin muiden NHL-lupausten kanssa rapakon takana järjestettävään testaustilaisuuteen. Tapahtuma pidetään joka kesä. Tilaisuudessa seurat pääsevät näkemään läheltä eri pelaajat, juttelemaan heidän kanssaan ja tarkastelemaan nuorukaisten voima- ja liiketasoja.

Mittelstadin suoritus rikkoi mediahuomion, sillä 18-vuotias jääkiekkoilija ei kyennyt vetämään yhtä ainoata leukaa. Penkkipunnerruksessa sentään lupaus kykeni tekemään yhden toiston.

Vertailun vuoksi esimerkiksi tämän kesän 2024 NHL Combine-testileirillä Zeev Buium kykeni vetämään 16 leukaa. Ja 18-vuotiaan urheilijan alun olettaisi kyetä vetämään helposti useamman leuan, ainakin sen yhden.

Mittelstad ei ole ainoa nollamies

Mittelstad ei ole suinkaan ainoa nollakerholainen leuanvedossa, sillä myös Calgaryn Sam Bennett tuskaili leuanvetotangon kanssa kesällä 2014. Jalat heiluivat, mutta nuorukainen ei saanut leukaa tangon yli.

Toisaalta eihän legendaarinen Wayne Gretzky myöskään paljoa rautoja liikutellut tai leukoja vetänyt. Kuulopuheiden mukaan Gretzky nosti penkistä vaivaset 64 kiloa. Tulos on aika lailla sama mitä hyvin syönyt 14-vuotias poika Pohjanmaalta voi pöljänä päivänä saada penkistä ylös.

Kaikki tietävät silti numero 99:n maalit, syötöt ja saavutukset, joten ei näitä tuloksia kannata liikaa tuijottaa.

Sitä paitsi Mittelstad ja Bennett pelaavat molemmat tänä päivänä edelleen isoissa rooleissa rapakon takana. Ja Florida Panthersin hyökkääjä Bennett saattaa pian jopa juhlia Stanley Cupin voittoa.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja