Jääkiekko

Boston ja Pittsburgh iskevät yhteen ulkoilmaottelussa

2.1.2023. NHL:n perinteinen Winter Classic pelataan maanantaina Boston Bruinsin ja Pittsburgh Penguinsin kesken. Ulkoilmaotteluun lähdetään seuraavista lähtökohdista!

Ennakko: Boston – Pittsburgh

Sarjakärki Boston pääsee pelaamaan ulkoilmaottelun kotiyleisön edessä. Ottelu pelataan baseballseura Boston Red Soxin kotikentällä, joka vetää reilut 37 000 ihmistä. Boston johtaa NHL:ää 59 pisteellä 35 ottelusta. Joukkueen lähin haastaja on Carolina viiden pisteen päässä. Boston on tehnyt tällä kaudella NHL:ssä eniten maaleja yhdessä Edmontonin kanssa ja päästänyt omiin kaikista joukkueista vähiten. 

Boston kohtaa uudenvuodenaattona kotonaan Buffalon (edit. Buffalo voitti 4-3 jatkoajan jälkeen). Kyseiseen otteluun joukkue lähtee peräti yhdeksän ottelun mittaisessa pisteputkessa. Pisteputken aikana joukkue on kokenut vain kaksi tappiota voittomaalikilpailun jälkeen. 

David Pastrnak on ollut tällä kaudella Bostonin tehokkain pelaaja. Tshekki on maalipörssissä neljäntenä ja pistepörssissä seitsemäntenä tehopistein 24+24=48. Bostonin joukkueen suurin onnistuja on ollut ruotsalaismaalivahti Linus Ullmark. Ullmark on pelannut tällä kaudella 22 ottelua, joista hän on hävinnyt vain kaksi (yhden varsinaisella peliajalla ja yhden jatkoajan jälkeen). Torjuntaprosentilla 93,8 % operoiva ruotsalainen on vahvasti ehdolla kauden parhaaksi maalivahdiksi.

Pittsburgh on idässä seitsemäntenä ja Metropolitan-divisioonassa neljäntenä 44 pisteellä. Idässä taistelu pudotuspelipaikoista on kova ja Pittsburgh on tällä hetkellä kiinni villi kortti-paikassa. Pittsburgh lähtee ulkoilmaotteluun neljän ottelun mittaisessa tappioputkessa. Vuoden viimeisellä viikolla joukkue koki kolme tappiota New York Islandersille, Detroitille ja New Jerseylle yhteismaalein 7-14.

Pittsburghin tehokkain pelaaja on ollut odotetusti kapteeni Sidney Crosby. Crosby pelaa jälleen huimaa kautta, kun tehopisteitä on syntynyt 36 otteluun 19+24=43. Kapteenille hyökkäyspäässä tukea antavat Evgeni Malkin (12+22=34) ja Jake Guentzel (15+18=33). Hyökkäyspäässä Pittsburgh pystyy vastaamaan Bostonille, mutta puolutuspäässä riittää parannettavaa.

Joukkueet kohtaavat toista kertaa tällä kaudella. Kauden ensimmäinen kohtaaminen marraskuussa oli huima näytelmä, sillä se päättyi Bostonin 6-5-voittoon jatkoajan jälkeen.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja