Jalkapallo

Chelsea ja Manchester City kohtaavat torstaina

4.1.2023. Torstai-iltana Valioliigassa pelataan huippuottelu Chelsean ja Manchester Cityn kesken. Citylle vierasvoitto olisi elintärkeä mestaruustaistelua silmällä pitäen, sillä Arsenal on karannut jo 8 pisteen päähän (ottelun enemmän pelanneena).


Ennakko: Chelsea – Man City

Chelsea on pelannut MM-kisatauon jälkeen kaksi ottelua. Ensimmäisestä se otti 2-0-voiton Bournemouthia vastaan ja jälkimmäisessä joukkue jäi tasatulokseen 1-1 Nottinghamin kanssa. Uudenvuodenpäivänä Chelsea johti Nottinghamia 1-0, mutta heikko toinen puoliaika toi joukkueelle vain yhden pisteen. Pahasti alisuorittanut joukkue löytyy sarjataulukosta vasta sijalta kymmenen. Chelsea on kerännyt 16 ottelusta 25 pistettä ja matka neljän parhaan joukkoon on venynyt kymmeneen pisteeseen.

Chelsean heikon kauden suurin ongelma on ollut hyökkäyspelaaminen ja maalinteko. Joukkue on tehnyt tällä kaudella vain 20 maalia, mikä on todella heikko lukema sarjan muihin kärkiseuroihin verrattaessa. Valioliigan kärjessä Manchester City on tehnyt 44 maalia ja Arsenal 40. Chelsean sisäistä maalipörssiä johtavat Raheem Sterling ja Kai Havertz neljällä osumalla. Sterlingiltä vaaditaan parempaa, sillä seura maksoi hänestä kesällä peräti reilut 56 miljoonaa euroa.

City on pelannut tauon jälkeen kaksi Valioliigaottelua. Ensimmäisessä se kaatoi Leedsin maalein 3-1, mutta jälkimmäisessä joukkue jäi yllättäen tasatulokseen 1-1 Evertonin kanssa. Uudenvuodenaattona City oli marssimassa helppoon kotivoittoon, kunnes Demarai Gray toi Evertonille yhden pisteen huimalla yksilösuorituksella. Valioliigan mestaruustaistelussa City on Arsenalin suurin haastaja. Arsenal jäi tiistaina tasatulokseen Newcastlen kanssa, joten Cityllä on torstaina voitolla mahdollisuus kaventaa joukkueiden välinen piste-ero viiteen pisteeseen. 

Valioliigakauden suurin tähti on ollut norjalainen Erling Haaland. Norjalainen jätti johtaa sarjan maalipörssiä käsittämättömällä 21 maalilla 15 ottelusta. Haaland rikkoi hiljattain Valioliigan ennätyksen saavutettuaan 20 maalin rajan vain 14 ottelussa. Haaland on siis tehnyt tällä kaudella yksin enemmän maaleja kuin koko Chelsean joukkue yhteensä.

Joukkueet kohtasivat viime kaudella kolmesti. Valioliigassa City otti kaksi voittoa yhteismaalein 2-0 ja Liigacupissa taivaansinisten voitto irtosi lukemin 2-0.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja