Jääkiekko

Columbus ja Carolina iskevät yhteen suomalaiskohtaamisessa

6.1.2023. Lauantaina suomalaisille NHL-faneille tarjoillaan kaksi Prime Time -ottelua. Jälkimmäisessä vastakkain on useita suomalaisia, kun yhteen iskevät Patrik Laineen Columbus ja Sebastian Ahon Carolina. Lue ennakko ja koukkaa lisäjännitystä matsiin alta!


Ennakko: Columbus – Carolina

Columbuksen kausi on ollut todella sekava ja erittäin iso pettymys. Joukkue on jämähtänyt idässä viimeiseksi ja pudotuspelit jäävät tällä kaudella haaveeksi. Columbus on tehnyt tällä kaudella kolmanneksi vähiten maaleja ja päästänyt omiin viidenneksi eniten. Joukkue on hävinnyt viimeisestä yhdeksästä ottelusta peräti kahdeksan varsinaisella peliajalla. Uuden vuoden Columbus aloitti vieraissa 4-0-tappiolla Ottawaa vastaan.

Patrik Laine palasi Columbuksen kokoonpanoon keskiviikon vastaisena yönä Ottawaa vastaan. Laine oli otteluista lähes kaksi viikkoa sivussa koronatartunnan takia. Sairastuminen tuli Tesoman tykille ikävään paikkaan, sillä hän oli joulukuun aikana saanut oivan vireen päälle. Laine on pelannut tällä kaudella Columbuksessa 21 ottelua tehopistein 9+7=16.

Carolina puolestaan majailee aivan sarjan kirkkaimmassa kärjessä. Carolina on ollut kauden toiseksi paras joukkue Bostonin jälkeen 56 pisteellä 38 ottelusta. Viimeisen 20 ottelun otannalla Carolina on ollut NHL:n paras joukkue 33 pisteellä ja maalierolla 68-51. Joukkueen 17 ottelun mittainen pisteputki meni keskiviikon vastaisena yönä poikki New York Rangersia vastaan maalein 5-3. Tappio katkaisi samalla joukkueen 11 ottelun mittaisen voittoputken.

Carolinan joukkueessa pelaa tällä hetkellä neljä kovavireistä suomalaista. Sebastian Aho on pelannut kauden omalla tasollaan piste per peli tahdilla. Viime aikoina omaa profiiliaan ovat nostaneet Teuvo Teräväinen, Jesperi Kotkaniemi ja Antti Raanta. Teräväinen on vihdoin saanut pelaamisestaan kiinni Ahon vierellä ja Kotkaniemi on iskenyt tehoja kärkiketjujen takana. Raanta on torjunut Carolinalle kuusi peräkkäistä voittoa ja joulukuun aikana tilille tuli myös kaksi nollapeliä.

Carolina voitti joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen lokakuussa maalein 4-1. Kyseisenä iltana Carolinan Martin Necas iski tehopisteet 1+2 ja Laine vastasi Columbuksen ainoasta maalista.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja