Jääkiekko

Pelivihje: Buffalo Sabres – Arizona Coyotes 12.12.

11.12.2023. Uusi NHL-viikko käynnistyy neljän ottelun kierroksella. Vedonlyönnissä huomion varastaa viime viikon lunastusjoukkue Buffalo Sabres.

Kivinen polku pudotuspeleihin

Buffalo nousi viime viikon vihjeiden parhaaksi yksittäiseksi lunastukseksi vierasvoitollaan Bostonissa. Myös seuraava peli Montrealia vastaan oli Buffalolta vahva esitys. Maaliodottamasta yli 60 prosenttia meni Buffalolle, vaikka tuloksena olikin tappio rankkareilla.

Syksyn kokonaiskuva ei lupaile hyvää pudotuspeleihin selviytymisen kannalta. Idässä on tällä hetkellä pudotuspelisijojen ulkopuolella sellaisia joukkueita kuten Hurricanes, Devils, Lightning ja Penguins. Sabres on tuohon nelikkoon verrattuna selvä altavastaaja, kun mietitään kevään kilpajuoksua playoffeihin.

Tiettyä piilevää potentiaalia Buffalossa silti on. Joukkueen taitavin hyökkääjä Tage Thompson vasta palasi takaisin kokoonpanoon eikä ole vielä näyttänyt parasta osaamistaan. Muista ydinroolien pelaajista myös Dylan Cozens (26 ott. 4+9) pystyy nähtyä parempaan. Lähiaikoina on tulossa lisää apuja toipilasosastolta Alex Tuchin kuntoutuessa. Tästä pelistä jenkkilaituri on kuitenkin varmuudella sivussa.

Yllättäviä onnistujia aavikolla

Arizonassa tilanne on huomattavasti parempi kevättä silmällä pitäen. Kojooteilla on 26 ottelun jälkeen 28 pistettä, mikä riittää tällä hetkellä konferenssin viimeiseen pudotuspelipaikkaan. Takana on kuitenkin Minnesota ja molemmat Albertan joukkueet. Sijoituksen pitämisestä tulee vaikeaa, vaikka syksyn onnistujat jatkaisivat samalla tasolla myös keväällä.

Aavikolla on nähty joitakin yllättäviä nimiä kantavina voimina. Lawson Crouse on 12 maalillaan iskenyt jo puolet koko viime kauden maalimäärästään. AHL:ää viime kaudella dominoinut Michael Carcone on pistänyt vielä maalilla paremmaksi. Connor Ingram puolestaan on torjunut kiekkoja 92 prosentin tehokkuudella ja noussut jopa ykkösvaihtoehdoksi ohi Karel Vejmelkan.

Buffaloa suoralla voitolla

Joukkueiden nykyisistä sijoituksista huolimatta Buffalo on omassa rankingissani Arizonaa korkeammalla laadukkaamman hyökkäyksensä ansiosta. Kertoimissa tilanne on toinen, sillä ComeOn tarjoaa Buffalon suoralle voitolle kertoimen 2,20.

Varsinaisen peliajan kotivoitto on vähän harvemmin kuin kerran kahdesta toteutuva tapahtuma. Melko hyvä pelikohde on kyseessä, vaikka Buffalon suoritusvarmuuteen liittyykin kysymysmerkkejä. Polkaistaan viikko käyntiin tavanomaisella viiden yksikön sijoituksella.  

Pelataan: Buffalo Sabres 1X2 @ 2.20
Panostaso: 5/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 3O euroa
  3. Veikkaa koko summalla Buffaloa
  4. Voitit tai hävisit, saat kolme 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!


Ottelu pelataan 12.12.2023 klo 2.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja