Jääkiekko

Pelivihje: Florida Panthers – Pittsburgh Penguins 9.12.

8.12.2023. Floridan ja Pittsburghin kohtaaminen on perjantain kierroksen parasta antia niin vedonlyönnillisesti kuin viihdearvoltaan. Illan teemana on joukkueiden profiileihin sopivasti runsasmaalisuus.

Ykkösketjun monsterivire jatkuu

Florida otti edellisestä pelistään keskiviikkona Dallasia vastaan voiton lukemin 5–4. Broidin lukijoiden vetosalkussa oli tuossa pelissä Dallasia ja overia, joista suuremman panoksen veto eli overi saatiin helposti maaliin. Dallas pelasi varsin hyvän ottelun luoden yli neljä maalia odottamaa, mutta tällä kertaa joukkueveto jäi piippuun.

Keskiviikkona nähtiin taas tuttuja nimiä pöytäkirjassa. Uransa parasta kautta pelaava Sam Reinhart saalisti tehot 1+2 ja Aleksander Barkov maalin sekä syötön. Evan Rodriguesin neljän pisteen peli täydensi Panthersin ykkösketjun erinomaisen illan.

Florida on tiivistänyt tällä kaudella puolustuspeliään, eikä viime kauden kaltaista nitrokiekkoa ole enää nähty yhtä usein. Floridalla on silti pelissään myös overikiekon vaihde, josta nähtiin esimerkki viime pelissä. Hyökkäyksen top 6 on hurja porukka, vaikka Sam Bennett ja Matthew Tkachuk eivät ole vielä edes saavuttaneet omaa huipputasoaan tällä kaudella.

Pengs liian riippuvainen kärjestään

Marraskuun alkupuolelle osuneen voittoputken jälkeen Pittsburgh Penguins on ollut vaikeuksissa. Putken jälkeiset 11 peliä ovat tuoneet vain kolme voittoa tauluun. Hankala vaihe on ainakin osittain seurausta Jevgeni Malkinin pistetahdin hyytymisestä. Malkinilla on viimeiseen 11 peliin vain neljä tehopistettä, kun taas ensimmäiseen 14 peliin legendaarinen sentteri nakutti 17 pinnaa.

Malkinin tavallista heikompi jakso on korostanut Pengsin suurinta ongelmaa: alaketjuista ei saada käytännössä mitään hyökkäystehoja. Penguins on äärimmäisen riippuvainen kahdesta kärkiketjustaan, jotka pystyvät yhä kääntämään otteluita hyvinä iltoinaan.

Puolustuksessa on toisaalta keskimääräistä enemmän kiekollista taitoa, mikä mahdollistaa hyökkäyspelin sulavan pyörittämisen. Penguins onkin ollut syksyn parhaita joukkueita luodulla maaliodottamalla (3,38 per ottelu) mitattuna.

Maalijuhlilla viikonloppu käyntiin

Floridan alkukausi on ollut selvästi vakuuttavampi, ja kotonaan Panthers ansaitsee lähes 60-prosenttisen suosikkiaseman. Arvio on linjassa kirjoitushetken kertoimien kanssa, joten joukkuepuolella jätetään vedot ottamatta.

Maalimäärissä lähdetään toista kertaa putkeen hakemaan maaleja Floridan peliin. Jatkoajan ja rankkarit sisältävä yli 6,5 tuo ComeOnilla kertoimeksi 1,85. Kohteen osumatodennäköisyys on 57 prosenttia ja panokseksi sopii vähän alle puolet maksimeista.

Pelataan: Yli 6.5 (sis. jatkoaika ja rankkarit) @ 1.85
Panostaso: 4/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 2O euroa
  3. Veikkaa koko summalla overia
  4. Voitit tai hävisit, saat kaksi 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!


Ottelu pelataan 9.12.2023 klo 2.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja