Jääkiekko

Top 5: Liiga-historian kovimmat flopit

20.3.2023. Liigan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella nähtiin heti valtava floppi, kun Kärppien kesäloma alkoi tappiolla KooKoolle. Tässä artikkelissa otetaan katsaus Liigan historian suurimpiin floppeihin kaudesta 2013-14 lähtien.

1. Kärpät 2022-23

Oulun Kärpät lähti epäonnistuneiden kausien jälkeen kuluvaan kauteen uudistuneena ja uhmakkaana. Kaudesta muodostui lopulta valtava katastrofi, jota tullaan muistelemaan vielä monien vuosien jälkeen. 

Kärpät oli kauteen lähtiessä Liigan suurin mestarisuosikki yhdessä Tapparan kanssa. Joukkueen pelaajabudjetti oli sarjan suurin (neljä miljoonaa) yhdessä HIFK:n kanssa. Kärppien runkosarja oli isossa kuvassa haastava ja joukkue pullahti loppumetreillä ulos kuuden parhaan joukosta. Tämä sirkus sai loppuhuipennuksensa viime torstaina Oulussa rumalla kotitappiolla KooKoolle. Kärpät on valunut kestomenestyjästä kaikkien aikojen flopiksi.

2. Jokerit 2013-14

Helsingin Jokereiden toistaiseksi viimeinen Liiga-kausi 2013-14 muistetaan nolosta lopustaan. Jokerit lähti kauteen suurena mestarisuosikkina ja joukkueen pelaajabudjetti oli sarjan suurin (3,5 miljoonaa).

Jokerit jäi runkosarjassa seitsemänneksi ja joutui aloittamaan pudotuspelit heti ensimmäiseltä kierrokselta. Helsinkiläisillä vastaan asettui HPK, joka lähti sarjaan suurena altavastaajana. Jokereiden pudotuspelit jäivät lopulta vain kahteen otteluun, sillä HPK marssi puolivälieriin voitoin 2-0 ja yhteismaalein 8-3. Jokereiden kulisseissa kuohui koko kauden ajan tulevan KHL-keikan takia, mutta siitä huolimatta kyseinen suoritus oli mestarisuosikille ala-arvoinen.

3. HIFK

HIFK:n kohdalla floppina ei toimi mikään tietty kausi, vaan koko tämän ajanjakson mittainen kyntäminen pudotuspeleissä. HIFK lähtee vuodesta toiseen Liigaan yhdellä sarjan suurimmista pelaajabudjeteista, mutta tästä huolimatta joukkueen edellinen mestaruus on edelleen vuodelta 2011.

HIFK:n taival on kerta toisensa jälkeen päättynyt joko puolivälieriin tai välieriin. Edellisen kerran suomalaisen jääkiekon suurin brändi on nähty Liigan finaaleissa keväällä 2016. Ala-arvoisesti viime vuosina suorittanut seura taistelee kuitenkin tänä keväänä tosissaan Suomen mestaruudesta Tampereen isoja vastaan. Kääntyykö kelkka vihdoin?

4. Pelicans 2018-19

Pelicans pelasi kaudella 2018-19 upean runkosarjan. Lahtelaiset olivat runkosarjan kolmas ja he keräsivät komeat 104 pistettä. Mainiosti kulkenut runkosarja nosti joukkueen odotukset pilviin, mutta homma kosahti karille pudotuspeleissä.

Kyseisen vuoden Pelicansissa pelasivat muun muassa Juhamatti Aaltonen, Jesse Saarinen, Mikko Kousa, Hannes Björninen, Juho Olkinuora ja silloinen Liigan paras pelaaja Oliwer Kaski. Pelicansin kohdalla pudotuspeleissä tapahtui iso ulospuhallus ja HIFK marssi välieriin voitoin 4-2. Kauden 2018-19 Pelicans oli upea joukkue, josta ei ikinä saatu täyttä potentiaalia irti.

5. Tyhjennysmyynnit

Liigaa ovat viime vuosina varjostaneet kevään tyhjennysmyynnit, joita harjoittavat sarjan peräpäässä esiintyvät seurat. Tämän mahdollistaa yksinomaan sarjajärjestelmä eli kuuluisa suljettu Liiga. Kuluvan kauden aikana kyseinen ilmiö sai uusia irvokkaita piirteitä.

Kuluvalla kaudella tyhjennysmyyntejä ahkerimmin harjoittivat Liigan pohjalle jumiutuneet SaiPa ja Sport. Erityisesti närää aiheutti Sportin päätös myydä pelaajat siinä vaiheessa, kun mahdollisuus pudotuspeleihin oli vielä olemassa. Kyseisestä ilmiöstä ei voi syyttää seuraa, vaan vika on täysin Liigaan kivikautisessa sarjajärjestelmässä. Liiga auki!

Broidi

PARHAAT TARJOUKSET

100 ilmaiskierrosta
Ei kierrätysehtoja

Talleta vähintään 20 euroa, niin saat 100 ilmaiskierrosta ilman kierrätystä!


Rating: 5 out of 5.

Nappaa 200 ilmaiskierrosta
Ei kierrätystä!

Talleta vähintään 20 euroa, niin saat 200 ilmaiskierrosta ja 5 euron bonuksen livekasinolle!


Rating: 5 out of 5.

Poimi 200 ilmaiskierrosta
ilman kierrätystä

Talleta vähintään 20 euroa, niin saat 200 ilmaiskierrosta ilman kierrätysehtoja!


Rating: 5 out of 5.

Muita aiheeseen liittyviä juttuja