Jalkapallo

Huuhkajien EM-karsinnat alkavat torstaina Tanskaa vastaan

22.3.2023. Suomen matka kohti Saksassa 2024 pelattavia EM-kisoja alkaa torstaina vierasottelulla Tanskaa vastaan. Kööpenhaminassa pelattavaan otteluun lähdetään mielenkiintoisista lähtökohdista – lue ennakko alta ja nappaa huipputarjous matsiin!

Ennakko: Tanska-Suomi

Suomi arvottiin samaan EM-karsintalohkoon yhdessä Tanskan, Pohjois-Irlannin, Slovenian, Kazakstanin ja San Marinon kanssa. Lohkoarvonta oli Suomelle suosiollinen ja Huuhkajat on ennakkoon H-lohkon kolmanneksi vahvin joukkue Tanskan ja Slovenian jälkeen. EM-karsinnoissa jokaisen lohkon kaksi parasta joukkuetta etenee kesän 2024 EM-kisoihin Saksaan.

Huuhkajien tuleva vastustaja Tanska pelasi viime vuoden puolella Qatarin MM-kisoissa. Juutit olivat kyseisissä kisoissa yksi turnauksen suurimmista flopeista kahdella tappiolla ja yhdellä maalittomalla tasapelillä. Tappiot joukkue koki Ranskalle ja Australialle sekä pelasi tasan Tunisian kanssa. Tanska on uusimmassa FIFA-rankingissa sijalla 18, kun taas Suomi on sijalla 56.

Tanskalla on nuori, mutta timantinkova joukkue. Tanskan joukkueesta tosin torstaina puuttuvat Manchester Unitedin Christian Eriksen sekä Hoffenheimin Thomas Delaney.

Suomi ja Tanska kohtasivat toisensa edellisen kerran kesän 2021 EM-kisoissa. Kyseisissä kisoissa joukkueet pelasivat samassa alkulohkossa ja kohtasivat heti turnauksen ensimmäisessä ottelussa. Joukkueiden välinen ottelu muistetaan Suomen upeasta 1-0-voitoista sekä Eriksenin pelottavasta sairaskohtauksesta. Kyseinen ottelu pelattiin Kööpenhaminan Parkenilla ja sama pyhättö toimii pelipaikkana myös torstaina.

Suomen A-maajoukkue koki sukupolvenvaihdoksen viimeisimmässä Nations Leaguen turnauksessa. Muun muassa Paulus Arajuuri, Joona Toivio, Jukka Raitala ja Tim Sparv ovat lopettaneet maajoukkueessa edellisten EM-kisojen jälkeen. Uusiutuneesta huuhkajaparvesta ovat Kööpenhaminassa loukkantumisen takia sivussa Jere Uronen sekä Lucas Lingman.

Lukas Hradecky tilkitsee edelleen Suomen maalia ja nuorta puolustusta johtavat Robert Ivanov sekä Richard Jensen. Hyökkäyspäässä tulosta odotetaan jälleen Teemu Pukilta, Joel Pohjanpalolta sekä Glen Kamaralta. Pukin kausi Norwichissa on ollut vaikea ja Huuhkajien talismaani on osunut tolppien väliin kymmenen kertaa. Pohjanpalo on tehnyt Venezian riveissä kymmenen maalia ja 23-vuotias Marcus Forss on ollut Middlesbroughin riveissä todella iloinen yllätys yhdeksällä maalilla.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja