Jääkiekko

Boston vs Tampa: nappaa 20-100 € ilmaisveto ilman kierrätystä!

Kolme syytä, miksi Boston voittaa

24.3.2023. Boston Bruins ja Tampa Bay Lightning iskevät yhteen lauantain odotetussa kohtaamisessa. Boston lähtee kotonaan otteluun ennakkosuosikkina ja tässä artikkelissa kerrotaan kolme syytä, miksi karhut tulevat myös ottelun voittamaan.

Korkea itseluottamus

Boston on kirjoitushetkellä neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa. Kuluvan viikon joukkue aloitti kotona 2-1-voitolla Ottawasta. Bostonilla on perjantain vastaisena yönä oiva mahdollisuus kasvattaa voittoputki viiden ottelun mittaiseksi kotiottelussa Montrealia vastaan.

Boston on vetänyt runkosarjan täydellisesti ja se lähtee tulevaan kevääseen NHL:n suurimpana mestarisuosikkina. Joukkue on kerännyt 70 otteluun huimat 113 pistettä ja metsästää täten Montreal Canadiensin runkosarjan yhden kauden piste-ennätystä kaudelta 1976-77. Kyseisellä kaudella Montreal keräsi 132 pistettä 80 otteluun.

Boston johtaa NHL:ää 13 pisteen erolla seuraavaan ja joukkueen itseluottamus on täten aivan huipussaan.

Pitävä puolustus

Boston on voittoputken aikana voittanut vastustajansa yhteismaalein 17-3. Hyökkäyspäässä on tullut laajalti onnistumisia ja puolustuspäässä on laitettu luukut kiinni. Voittoputken aikana Boston on jättänyt Buffalon ja Winnipegin nollille. Ottawa onnistui tekemään yhden maalin ja Minnesota kaksi. 

Boston on päästänyt tällä kaudella omiin NHL:ssä kaikista joukkueista selvästi vähiten maaleja (151). Ero seuraavaan joukkueeseen on huima, sillä Carolina on päästänyt heidän jälkeen omiin toiseksi vähiten (179). Viimeisen 30 ottelun otannalla Boston on päästänyt omiin keskimäärin 2,1 maalia per peli.

Bostonin Linus Ullmark on ollut tämän NHL-kauden ylivoimaisesti paras maalivahti Ullmark on pelannut tämän kauden aikana yhteensä 43 ottelua torjuntaprosentilla 93,7%. Hänen päästettyjen maalien keskiarvonsa on 1,95.

Kotivire

Boston on voittanut viimeisestä seitsemästä kotipelistään kuusi. Joukkue on kerännyt tällä kaudella kotona kaikista joukkueista eniten pisteitä (59 pistettä 34 ottelusta). Kotona Bostonin maaliero on murhaava 127-64.

Boston on tällä kaudella voittanut Tampa Bayn kerran kotikaukalossaan. Kyseinen ottelu pelattiin marraskuussa lopussa ja Boston otti siitä voiton maalein 3-1.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja