Jalkapallo

Huuhkajien EM-karsinnat jatkuvat Pohjois-Irlantia vastaan

25.3.2023. Suomen EM-karsinnat jatkuvat sunnuntaina toisella peräkkäisellä vierasottelulla, kun vastaan asettuu Pohjois-Irlanti. Avaako Suomi pistetilinsä Belfastin illassa? Lue ennakko alta ja nappaa lisäjännitystä matsiin ilmaisvedolla!

Ennakko: Pohjois-Irlanti – Suomi

Ensimmäisen ottelukierroksen jälkeen Tanska, Pohjois-Irlanti ja Slovenia johtavat Suomen H-lohkoa kolmella pisteellä. Slovenia voitti Kazakstanin maalein 2-1, Pohjois-Irlanti San Marinon maalein 2-0 ja Tanska Suomen lukemin 3-1. 

Huuhkajien karsinnat alkoivat kirvelevällä tappiolla Tanskalle. Suomi oli vielä tasapelipisteessä kiinni 80. peliminuutilla, mutta Tanskan 20-vuotias hyökkääjä Rasmus Hojlund hurjasteli lopulta hattutempun itselleen ottelun loppuhetkillä. Huuhkajat olivat ensimmäisellä puoliajalla selvästi vastaanottava osapuoli ja maalintekopaikoille murtautuminen oli hankalaa. Toisella puoliajalla Oliver Antmanin upea maali avasi lukot ja Suomi kykeni maalin jälkeen pelaamaan huomattavasti rohkeammin. Kaiken kaikkiaan torstain pelissä oli hyviä aihioita, mutta pallollinen pelaaminen sakkasi pahasti Tanskan paineen alla.

Suomi on Tanska-ottelun jälkeen pelannut viisi maaottelua peräkkäin ilman voittoa. Huuhkajien edellinen voitto on syksyn Nations Leaguesta Montenegroa vastaan. 

Pohjois-Irlanti avasi karsinnat rutiinivoitolla San Marinosta. Pohjois-Irlanti piti ottelussa palloa 70% ja marssi voittoon Dion Charlesin kahdella maalilla. Pohjois-Irlanti ei lukeudu karsintalohkon suosikkeihin, mutta Belfast on vaikea vieraspaikkakunta kelle tahansa. Pohjois-Irlanti on FIFA-rankingissa sijalla 48 (Suomen sijoitus on 54). Heidän joukkueensa koostuu kokeneista pelimiehistä Englannin korkeimmilta sarjatasoilta.

Pohjois-Irlanti on ollut Suomelle viime vuosina hyvin vaikea vastustaja. Joukkueiden neljästä edellisestä kohtaamisesta Pohjois-Irlanti on voittanut kaksi ja kaksi vääntöä on päättynyt tasan. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat vuoden 2015 EM-karsinnoissa, jolloin Pohjois-Irlanti oli kahdella kohtaamisessa parempi yhteismaalein 3-2. Suomi on kellistänyt tulevan vastustajansa edellisen kerran ystävyysottelussa helmikuussa vuonna 2003.

Torstain tappion jälkeen Belfastissa on saatava tulosta aikaan. Toisen tappion myötä Suomi antaisi aivan liian pitkän etumatkan muihin maihin nähden.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja