Jalkapallo

Kun Teemu Tainio sai Didier Drogban pasmat ihan sekaisin

Kun luetellaan suurimpia suomalaisia futaajia, mainitaan yleensä ensin Jari Litmanen tai Sami Hyypiä. Yksi varjoon jäänyt sinivalkoinen sankari on Tornion terrieri Teemu Tainio, jonka erityisosaamiselle oli käyttöä Englannin Liigacupin finaalissa.

Tainio pelasi mahtavan uran. Harva suomalainen on pelannut pääsarjatasolla Suomessa, Ranskassa, Englannissa, Alankomaissa ja Yhdysvalloissa. Tainio oli pelaajana kertakaikkisen loistava. Taitoa ja tekniikkaa riitti siinä missä nopeutta ja taistelutahtoakin.

Pelasi Tainio missä tahansa, oli hänen roolinsa lähes aina suuri. Uransa aikana mies ehti pelata niin hyökkääjänä, keskikentällä kuin myös pakkina. Ja kun panokset olivat kovat, tarvittiin Tainion kovaa luonnetta.

On olemassa pelaajia, joita omat rakastavat ja vastustajat vihaavat. Tainio on hyvä esimerkki tällaisesta pelimiehestä. Sen sai tuta myös muuan Didier Drogba.

Kun Drogballa meni huuruun

Tainio pelasi Tottenhamissa paidassa vuonna 2008 Englannin Liigacupin finaalissa, kun vastassa oli Chelsean tähtisikermä. Ottelu oli jo jatkoajalla, kun Tainio asettui antamaan sivurajaheittoa.

Tottenham johti ottelua, jolloin Tainiolla ei ollut suurta kiirettä laittaa pelivälinettä takaisin viheriölle. Se kismitti Chelsean tähtihyökkääjää Didier Drogbaa.

Tainio sai viivyttelystään keltaisen kortin, jolloin tuomarin lisäksi Drogba tuli ripittämään suomalaista. Ovelana pelaajana Tainio otti näytelmästä kaiken irti ja aloitti oman show`n.

Yksinkertaiseen rajaheittoon tuhriintui kokonainen minuutti arvokasta peliaikaa, kun Chelsea yritti tasoittaa peliä. Aiheesta on tehty YouTube-video. Se on osuvasti nimetty ”Teemu Legend”. Tämä kertoo olennaisen siitä, miten Tottenhamin kannattajiat arvostavat pelaajaa, joka kykeni auttamaan heitä pokaalin voitossa.

Tottenham ei ole vuoden 2008 jälkeen voittanutkaan yhtään merkittävää pystiä. Tiedä miten tuolloinkaan olisi käynyt, jos Tainio ei olisi ottanut kunnolla roolia.

-Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja