Jääkiekko

Näillä suomalaisilla on paras mahdollisuus Stanley Cupiin

24.3.2023. Viime keväänä Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen toivat Stanley Cupin Suomen suveen. Tässä artikkelissa otetaan katsaus siihen, kenellä tämän kauden suomalaisista on paras mahdollisuus mestaruusparaatiin.

Suomalaisista paras mahdollisuus Stanley Cupiin on hallitsevilla mestareilla Coloradon riveistä. Rantasen ja Lehkosen edustama Colorado on tällä hetkellä suurin mestarisuosikki lännen puolelta. Colorado on tällä hetkellä lännessä sijalla neljä ja tulee taatusti pelaamaan pudotuspeleissä pitkälle kevääseen. Viimeisen 30 ottelun otannalla Colorado on ollut lännen paras joukkue.

Hallitsevan mestarin jälkeen suurin mahdollisuus on Carolinan suomalaisarmeijalla. Carolinassa pelaa parhaillaan peräti viisi suomalaista Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen, Jesperi Kotkaniemi, Jesse Puljujärvi ja Antti Raanta. Carolina on huipputasaisessa idässä yksi suurimmista mestarisuosikeista.

Edellä mainittujen suomalaisten jälkeen listalle pääsee New Jerseyn Erik Haula ja New York Rangersin Kaapo Kakko sekä Niko Mikkola. Devils ja Rangers ovat vahvasti mukana idän hurjassa mestaruustaistelussa. Rangers on parhaillaan sarjassa seitsemän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Seuraavana listalta löytyy lännen joukkueista Dallas ja Los Angeles. Dallasissa pelaa Carolinan tapaan peräti viisi suomalaista Roope Hintz, Miro Heiskanen, Jani Hakanpää, Esa Lindell ja Joel Kiviranta. Los Angeles on lännessä peräti toisena ja siellä suomalaisista pelaavat Rasmus Kupari ja Joonas Korpisalo. Los Angeles on NHL:ssä kymmenen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Edellä mainittujen lisäksi voidaan vielä mukaan nostaa Saku Mäenalanen (Winnipeg) ja Eeli Tolvanen (Seattle), joiden edustamat seurat lähtevät pudotuspeleihin suurina altavastaajina. 

NHL:n kolmesta suurimmasta mestarisuosikista kahdessa (Boston ja Toronto) ei pelaa yhtään suomalaista. Suomessa on yhteensä 15 Stanley Cup -voittajaa, kun mukaan lasketaan Coloradon maalivahtivalmentaja Jussi Parkkila.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja