Jääkiekko

Pelivihje: Boston Bruins – San Jose Sharks 1.12.

29.11.2023. Sharks on toivottoman urakan edessä väkivahvan Bruinsin vieraana.

Hyvästä positiosta joulukuuhun

Boston Bruinsin aivan paras vire on hieman hyytynyt marraskuun loppupuolella. Edellisestä viidestä pelistä on kasassa neljä tappiota. Suuressa kuvassa Bostonilla ei ole mitään hätää, sillä tilastolla 14-4-3 ja konferenssin kakkospaikalta on mukava aloittaa uusi kuukausi.

Kärkipelaajista David Pastrnak on pistepörssin vitosena ja tällä hetkellä noin 120 pinnan tahdissa. Aiemmin lähinnä tukitehoja tarjoillut Charlie Coyle on löytänyt pelistään uuden vaihteen suuremmassa roolissa ja iskenyt lähes pinnan per peli. Onnistujien joukkoon kuuluu myös 19-vuotias Matthew Poitras, joka on aloittanut NHL-uransa puolen pinnan tahdilla syvyyshyökkääjän peliajasta (14,5 minuuttia ottelussa) huolimatta.

Edelleen sarjan huonoin

Syksyn pimetessä San Jose Sharks on ajautunut yleiseksi naurunaiheeksi NHL-seuraajien kahvipöytäkeskusteluissa. Hait polkaisivat kauden käyntiin 11 ottelun tappiorännillä. Samalla virisi spekulaatioita siitä, onko kyseessä jopa 2000-luvun huonoin NHL-joukkue. Seuraavista 11 pelistä Sharks nappasi viisi voittoa katkaisten pahimman syöksykierteen.

Vaikka marraskuu oli paljon lokakuuta armollisempi San Joselle, on kyseessä edelleen sarjan huonoin joukkue kaikilla tilastollisesti merkittävillä mittareilla. Maaliero -54 tässä vaiheessa kautta kertoo kaiken olennaisen joukkueen tasosta. Sharksin on kaiken lisäksi vaikea lunastaa potentiaaliaan täysimääräisesti nykyisten loukkaantumisten vuoksi. Erilaisista vaivoista kärsii ketjullinen pelaajia, joista merkittävimpiä ovat kapteeni Logan Couture ja mahdollisesti sivussa oleva Tomas Hertl.

Bostonia jättiedulla vetoihin

Pelin ennakkoasetelma on harvinaisen yksipuolinen. Boston tulee hallitsemaan kiekkoa ja pelitapahtumia, ja San Josen aloittavalta maalivahdilta vaaditaan huippuottelua pisteiden ryöstämiseksi. Maaliodottaman puolesta Bostonin etu on karkeasti kahden maalin luokkaa.

Aikaisissa kertoimissa näkyy Bostonin viime viikkojen heikko vire. ComeOn on avannut puolentoista maalin tasoitusvedon tasabookkina, mikä on hämmentävä linjaus. Joukkueiden tasoero on valtava, eikä Bostonilla pitäisi normipäivänä olla suuriakaan vaikeuksia tuon tasoituksen lyömiseen. Vähintään kahden maalin kotivoitto lähtee marraskuun viimeisenä vetona sisään täydellä kymmenen yksikön tuuttauksella.

Pelataan: Boston Bruins -1.5 @ 1.90
Panostaso: 10/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 5O euroa
  3. Veikkaa koko summalla Bostonia
  4. Voitit tai hävisit, saat viisi 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!


Ottelu pelataan 1.12.2023 klo 2.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja