Jääkiekko

Colorado aloittaa kautensa kotiottelulla Chicagoa vastaan

11.10.2022. Hallitseva Stanley Cup -voittaja Colorado Avalanche aloittaa uuden kautensa kotiottelulla Chicago Blackhawksia vastaan. Ottelu on nähtävissä keskiviikon ja torstain välisenä yönä klo 4.30 alkaen. Lue ennakko matsiin alta!


HJK:lle neljä maalia eteen – riittäkö voittoon Ludogoretsia vastaan? Nappaa lähes idioottivarma jättikerroin 30.00 tästä!


Ennakko: Colorado – Chicago

Hallitseva mestari lähtee myös tulevaan kauteen suurimpana ennakkosuosikkina. Viime kaudella Colorado oli runkosarjassa toiseksi paras joukkue ja pudotuspeleissä joukkue hävisi vain neljä ottelua. Viime keväänä tullut mestaruus oli yksi viime vuosien vaikuttavimmista.

Palkkakattourheilussa mestari joutuu aina kokemaan takaiskuja. Kesällä mestarijoukkueesta poistuivat Darcy Kuemper, Andre Burakovsky ja Nazem Kadri. Coloradon hyökkäys ei täten ole aivan yhtä leveä, kuin viime kaudella. Toisaalta taas Nathan MacKinnon ja Mikko Rantanen ovat yksilöitä, joita ei kovin monelta joukkueelta löydy. Coloradon takalinjoilla Cale Makar on sarjan paras puolustaja ja hänellä on terveenä pysyessään mahdollisuus sataan tehopisteeseen. Joukkueen uusiutunut maalivahtikaksikko on tulevalla kaudella Alexandar Georgiev ja Pavel Francouz. Suomalaisvalmentaja Jussi Parkkila koulii Georgievista joukkueen uuden ykkösmaalivahdin. Suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen allekirjoitti heinäkuussa Coloradon kanssa viiden vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Lehkonen aloittaa kauden Coloradon ykkösketjussa.

Chicagon johtoporras aloitti kesällä tankkaamisen kohti kesän 2023 NHL Draftia. Joukkueella on takana erittäin sekasortoinen kesä, kun lähestulkoon jokainen nuori lupaava jääkiekkoilija lähetettiin pois seurasta. Chicago on tällä hetkellä erittäin heikko organisaatio, joka tulee kauden jälkeen löytymään sarjan viimeisiltä sijoilta.

Chicagosta kesällä lähtivät pois muun muassa Alex DeBrincat, Kirby Dach, Dylan Strome ja Dominik Kubalik. Menestysvuosien Chicagosta ovatkin jäljellä enää Jonathan Toews ja Patrick Kane. Näiden kahden suuren pelaajan tulevaisuus seurassa on iso kysymysmerkki. Lähtö seurasta voi heidän kohdallaan tapahtua jo kesken alkavan kauden. Pelin jokaisella osa-alueella Chicago on yksi sarjan heikoimmista joukkueista.

Chicago aloittaa kauden kolmella peräkkäisellä vierasottelulla. Viime kaudella Colorado voitti kaikki neljä kohtaamista Chicagoa vastaan yhteismaalein 16-9. Edellisen kerran Chicago on voittanut Coloradon joulukuussa vuonna 2019.

Broidi


HJK:lle neljä maalia eteen – riittäkö voittoon Ludogoretsia vastaan? Nappaa lähes idioottivarma jättikerroin 30.00 tästä!


Muita aiheeseen liittyviä juttuja