Jääkiekko

Pelivihje: Pittsburgh Penguins – Florida Panthers 27.1.

26.1.2024. Perjantain neljän ottelun kierros on täynnä kiinnostavia kamppailuja. Tarkasteluun otetaan Penguinsin ja Panthersin peli, jossa totalit makaavat liian alhaalla.

Penguins ansaitsee enemmän

Kausi on ollut Pittsburghissa tuloksellisesti synkkä mutta pelillisesti toiveita herättävä. Penguins on myllännyt kaikissa pelitilanteissa noin 54 prosenttia maaliodottamasta, mikä on huippujoukkueelle tyypillinen lukema. Itäisen konferenssin 12. sija ei heijastele lainkaan joukkueessa piilevää laatua.

Jatkuva paikkojen tuhlailu on suurin yksittäinen syy nykyiseen sijoitukseen. Pengs on luonut keskimäärin reilut 3,5 maalia odottamaa ottelua kohti, mutta vastustajan verkko on heilunut vain alle kolme kertaa ottelussa. Kädet ovat olleet kohmeessa eritoten ylivoimalla, jonka onnistumisprosentti 13,3 on käsittämätön tämän joukkueen taitotasolla. Sijoitukseen on odotettavissa nousua, kunhan paikkojen rummutus alkaa jossain kohtaa näkyä maaleina.

Erikoisinta yhtälössä on se, että Penguinsin kärki on suorittanut suunnilleen odotetulla tasolla. Nyt loukkaantuneena oleva Reilly Smith ei ole oikein löytänyt paikkaansa Penguinsissa, ja toki seuraavan korin pelaajien taso on ongelma Pittsburghissa. Lars Ellerin ja Rickard Rakellin tasonpudotuksen seurauksena kolmosketju on melkoisen heikko kevään menestyksen kannalta.

Florida näyttää mestarisuosikilta

Floridassa seurojen nokkimisjärjestys on vaihtunut viimeisen vuoden sisällä, ja Panthers on nykyään osavaltion ykkösjoukkue. Panthers pääsee tähdistöottelutauolle idän kärkisijoilla ja vieläpä ansaitusti. Suoritustaso on pysynyt korkealla läpi kauden. Maaliodottama näyttää kaikissa pelitilanteissa 57,34 prosenttia, mikä on liigan absoluuttista eliittiä.

Fokus on ollut tällä kaudella tiiviimmässä puolustuspelissä, ja 2,6 päästettyä maalia per ottelu onkin loistotulos. Hyökkäyspeli ei ole ollut aivan viime kauden ilotulitusta, mutta keskimäärin 3,23 tehtyä on silti playoff-joukkueen suoritustasoa. Myös Panthersilla toteuma raahaa jonkin verran perässä, sillä maaliodottaman mukaan osumia olisi voinut odottaa noin 3,6 ottelua kohti.

Vaikka Florida siis on ollut tällä kaudella hyvin vähämaalinen joukkue, ei megaunderin leimaa kannata vielä iskeä Pantterien kylkeen. Varsinkin nykymuodostelmassaan Panthers pystyy luomaan paikkoja tasaisesti kolmella ylimmällä ketjullaan. Monsterikautta pelaavaa Sam Reinhartia on kokeiltu viime peleissä Anton Lundellin ja Eetu Luostarisen rinnalla. Tällä tavalla kolmosketjuun on saatu lisää tulivoimaa ja samalla vastustajien valmentajille lisää päänvaivaa vastakkainpeluutuksissa.

Overissa selvää arvoa

Floridan kausi on ollut huomattavasti Pittsburghia parempi, joskin Pittsburghissa on potentiaalia parempiin tuloksiin. Myös kotietu tuo hyvää Penguinsille, joka jää ottelussa vain lieväksi altavastaajaksi. Ennakkoasetelma on noin 47–53, mikä on linjassa nykykertoimien kanssa.

Totaleista sen sijaan olen eri linjoilla, mikä on ollut tällä kaudella aiemminkin trendinä Floridan peleissä. Molemmilla joukkueilla on potentiaalia nähtyä parempaan hyökkäyspäässä, eikä tämä potentiaali näy tarpeeksi kertoimissa. Jatkoajan ja rankkarit sisältävä yli 6,5 on arviossani 56 prosenttia, kun taas ComeOn tarjoaa kohteelle lähes kakkosen kerrointa. Overi on tuohon hintaan helppo valinta kupongille tavallista isommalla panoksella.

Pelataan: Yli 6,5 (sis. jatkoaika ja rankkarit) @ 1.97
Panostaso: 7/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 5O euroa
  3. Veikkaa koko summalla overia
  4. Voitit tai hävisit, saat viisi 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!


Ottelu pelataan 27.1.2024 klo 2.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja