Jääkiekko

Pelivihje: Ottawa Senators – Nashville Predators 30.1.

29.1.2024. Maanantain ainoaan peliin lähdetään tasaisista asetelmista. Ottawalla on enemmän annettavaa kuin surkean sijoituksen perusteella voisi päätellä.

Ottawan maalivahdit hukassa

Lähestyvä tähdistöottelutauko tulee Ottawalle henkisesti tärkeään paikkaan. Kausi on ollut tuloksellisesti jättipettymys Senatorsin voittotilaston näyttäessä lukemia 18-25-2. Tämän ja keskiviikkona Detroitissa pelattavan pelin jälkeen joukkue pääsee keräämään voimia runkosarjan viimeisen 35 pelin rutistukseen.

Senators on ollut pettymys nimenomaan tulosten puolesta, ei niinkään pelillisesti. Maaliodottamassa suoritustaso on ollut odotettua keskikastin menoa. Kaikkien pelitilanteiden xG 51,52 prosenttia olisi perustason maalivahtipelillä aivan riittävä vaikka pudotuspeleihin.

Ottawassa maalivahtipeli on romahtanut täysin. Omiin on uponnut lähes 0,7 maalia yli odottaman ottelua kohti, mikä on luvattoman heikko suoritus. Anton Forsberg on yhä loukkaantuneena, joten tässä pelissä tolppien välissä lienee Joonas Korpisalo.

Saros tuo etua Predatorsille

Nashville Predators on yksi kuudesta läntisen konferenssin joukkueesta, jotka ratkaisevat keskenään wild card -paikkojen kohtalon. Nykyinen positio olisi luultavasti kätelty Predsin toimistolla tyytyväisin mielin ennen kauden alkua. Joukkue on keskinkertainen aivan kuten Ottawakin. Ero on siinä, miten paljon tehokkaammin Preds on onnistunut lunastamaan potentiaaliaan.

Maalivahtien vertailusta tulee merkittävin etu vieraille. Juuse Saros on vähän huonompanakin päivänään NHL:n keskitasoa ja parhaimmillaan pelipaikan eliittiä. Saroksen kauteen on osunut aiempaa enemmän keskinkertaisia suorituksia, mutta Preds roikkuu silti mukana pudotuspelitaistelussa.

Siitä on kiittäminen erityisesti Roman Josin dominointia takalinjoilla sekä Filip Forsbergin kuumaa lapaa hyökkäyksessä. Menestystä ei tule ilman lisähankintoja, mutta Predators tuskin lähtee tosissaan tavoittelemaan pitkää playoff-kevättä tällä rungolla.

Pieni sijoitus Ottawalle

Kokoonpanoissa ei ole ihmeempää epäselvyyttä, mikä vaikuttaisi arvioon. Ottawalta saattaa olla sivussa peruspakki Travis Hamonic, joka ei juuri keikauta arviota suuntaan tai toiseen. Nashville operoi terveellä rosterilla.

Näen Ottawan paljon nykyistä sijoitustaan parempana joukkueena, joka vain tarvitsee nykyistä parempaa torjuntatyöskentelyä. Nashvillen edut rajoittuvatkin lähinnä maalivahtipeliin. Ottawa on arviossani lievä suosikki, kun taas ComeOnilla Preds on kirjoitushetkellä ohuessa suosikkiasemassa. Otetaan Ottawan regua peleihin pienellä sijoituksella ennen tähdistöottelutauolle vetäytymistä. Ensi viikolla palataan taas uusien vihjeiden parissa!

Pelataan: Ottawa Senators 1X2 @ 2.42
Panostaso: 2/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 2O euroa
  3. Veikkaa koko summalla Ottawaa
  4. Voitit tai hävisit, saat kaksi 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!


Ottelu pelataan 30.1.2024 klo 2.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja