Jääkiekko

Ahon Carolina kohtaa Pittsburghin sunnuntai-iltana

19.2.2022. Sunnuntaina parhaaseen katseluaikaan saadaan nauttia Metropolitan divisioonan kärkikamppailusta Pittsburgh Penguinsin ja Carolina Hurricanesin välillä. Miten Sebastian Ahon käy Sidney Crosbya vastaan? Lue ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous!


Ennakko: Pittsburgh – Carolina

Pittsburgh Penguins johtaa kirjoitushetkellä Metropolitan divisioonaa 51 ottelun jälkeen 70 pisteellä. Carolina tulee divisioonassa heti pingviinien jälkeen toisena kahden pisteen päässä. Carolina on pelannut toistaiseksi neljä ottelua Pittsburghia vähemmän. Sunnuntain kohtaaminen on joukkueiden välillä kauden ensimmäinen. Edellisen kerran joukkueet ovat kohdanneet maaliskuussa 2020, jolloin Carolina oli selvästi parempi lukemin 2-6.

Pittsburghin neljän ottelun mittainen voittoputki katkesi perjantain vastaisena yönä Toronto Maple Leafsia vastaan. Viikon ensimmäisessä ottelussa pingviinit ottivat puolestaan helpottavan 5-4-jatkoaikavoiton Philadelphiasta, sillä kyseisessä ottelussa katkesi joukkueen neljän kotiottelun tappioputki. Pittsburghin pelaaminen on kulkenut viime ajat putkissa. Tammikuun puolessa välissä joukkue oli kuuden ottelun voittoputkessa, tammikuun lopussa neljän ottelun tappioputkessa ja helmikuussa neljän ottelun voittoputkessa.

Pittsburghin ainoa suomalaispelaaja on tällä hetkellä hyökkääjä Kasperi Kapanen. 25-vuotias Kapanen pelaa parhaillaan joukkueen kolmoskentällisessä. 50 otteluun suomalainen on tehnyt tällä kaudella tehopisteet 9+15=24.

Carolina on pelannut kirjoitushetkellä vasta yhden ottelun tällä viikolla, jonka se hävisi kotonaan Floridalle jatkoajan jälkeen lukemin 2-3. Suomalaispelaajista Teuvo Teräväinen iski toisen joukkueensa maaleista. Carolinalla on ollut viime ajat vaikeampaa, sillä joukkue on onnistunut voittamaan vain yhden viidestä viimeisestä ottelusta. Carolina matkaakin sunnuntain otteluun kahden peräkkäisen tappion saattelemana. Carolina on ollut tällä kaudella Idän konferenssin kolmanneksi paras vierasjoukkue.

Carolinan paras pistemies on tällä kaudella ollut suomalaishyökkääjä Sebastian Aho. Suomalainen on NHL:n pistepörssissä sijalla 22 tehopistein 21+28=49. Ahon vierellä Teräväinen on iskenyt tällä kaudella 42 otteluun tehopisteet 12+25=37. Kolmas suomalaishyökkääjä Jesperi Kotkaniemi on jäänyt joukkueessa pienemmälle peliajalle tehoin 9+11=20. Antti Raanta on pelannut Carolinan kakkosmaalivahtina tällä kaudella 13 ottelua torjuntaprosentilla 90,88 %.


Löydät muut huipputarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja